Kılıçdaroğlu İsias Hotel’de ölenler için KKTC'de

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 35 Kuzey Kıbrıslı'nın Maraş depremlerinde çöken İsias Otel'de hayatını kaybetmesiyle ilgili KKTC'ye gitti.

Kılıçdaroğlu İsias Hotel’de ölenler için KKTC'de

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Maraş depremlerinde yıkılan Adıyaman'daki İsias Otel'in enkazında hayatını kaybedenler için eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gitti.

Kılıçdaroğlu, İsias Hotel’de hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımı oyuncularının, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Yeniçeri, Tülek, Nurluöz, Sabancı, Kalaycı, Karasel ve Aktuğralı ailelerine bağ sağlığı dileklerini iletti.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan bir mesaj paylaşan Kılıçdaroğlu, "Yavru vatanımızın evlatları, Adıyaman İsias Hotel’de cinayete kurban gittiler. Ailelerle görüşmek üzere, Selvi Hanım ile az önce KKTC’ye geldik. Yavru vatanın çığlığına sessiz kalınmayacak. Selvi Hanım ve benim için, hayatımızın en zor günlerinden biri bugün olacak" dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN ANKARA’YA DÖNÜNCE AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYOR

Kemal Kılıçdaroğlu’na eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi, Gülizar Biçer Karaca ve Gökçe Gökçen ile Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka eşlik ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun Kıbrıs programı sadece taziye kapsamında olacak. Depremde çocuklarını kaybeden tüm aileler, tek tek evlerinde ve basına kapalı biçimde ziyaret edilecek. Kılıçdaroğlu’nun Ankara’ya dönüşünde bir basın açıklaması yapması planlanıyor.

İsias Otel'de, 30’u rehber, 35’i Kuzey Kıbrıslı öğrenci, öğretmen ve veli toplam 65 kişi yaşamını yitirmişti.

İsias Hotel’in sahip ve yöneticileri Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Amine Bozkurt ve Şule Özbek gözaltına alınmıştı. Daha sonra Ahmet, Mehmet Fatih ve Efe Bozkurt tutuklanmış, Ulviye Bozkurt ve Şule Özbek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER