Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Lütfi Elvan atandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Lütfi Elvan atandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile Berat Albayrak'tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan atandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Lütfi Elvan atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevinden istifa eden Berat Albayrak'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı'na TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan'ı atadı. 

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan atama kararında, "Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Berat Albayrak'tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Lütfi Elvan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince atanmıştır" denildi. 




 

AK PARTİ'NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 289'A DÜŞTÜ   

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde bakan olarak atanan milletvekilleri milletvekilliğinden istifa ediyor. Daha önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve istifa eden Hazine Maliye Bakanı Berat Albayrak milletvekilliğinden istifa etmişti. Bakan olarak atanan AK Parti Mersin Milletvekili Lütfü Elvan da milletvekilliğinden istifa edecek. Böylece 27. Dönem Meclisi'nde bakan olan 55 milletvekili istifa etmiş olacak. Elvan'ın istifasıyla Meclis'teki milletvekili sayısı 584'e AK Parti'nin milletvekili sayısı 289'a düşecek.

ELVAN VE AĞBAL AYNI KABİNEDE GÖREV YAPTI

Binali Yıldırım’ın başbakanlığındaki 65. Hükümette Lütfü Elvan Kalkınma Bakanı, Naci Ağbal Maliye Bakanı olarak görev yaptı. Berat Albayrak'ın Ağbal'ın Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasına karşı çıktığı öne sürülüyordu.

LÜTFİ ELVAN KİMDİR?

Lütfi Elvan 1962 yılında Karaman'ın Ermenek ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'ni bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesi'nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisanslarını yaptı.
Çeşitli kamu kurumlarında uzmanlık, daire başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu. Organisation for Economic Co-operation and Development Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcısı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı.
23 ve 24. dönemde Karaman, 25. dönemde Antalya ve 26. dönemde Mersin Milletvekili seçildi. 23. dönemde Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu. 64. Hükümette Başbakan Yardımcısı ve 65. Hükümette Kalkınma Bakanı olarak görev aldı.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER