Kredi notu nasıl yükselir?

Finansal danışmanlık hizmeti notunkac.com Genel Müdürü Uğur Çoban, kredi notunun nasıl yükseleceğine dair bilgileri paylaştı.

Kredi notu nasıl yükselir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) paylaştığı verilere göre, bireysel kredi ve kredi kartlarının toplam krediler içindeki payı son yıllarda sürekli düşüyor.

Normal dönemlerde yüzde 30 ila 35 bandında seyrettiği bilinen bireysel kredilerin ve kredi kartlarının toplam kredilere oranı bu yıl yüzde 20'nin altında.

Kısa Dalga'da yer alan habere göre, finansal danışmanlık hizmeti notunkac.com Genel Müdürü Uğur Çoban, kişilerin finansal davranışlarına bağlı olarak zaman içinde değişiklik gösteren kredi notunun yalnızca kredi kullanırken değil alışveriş yaparken de önemli bir kriter olduğuna dikkat çekti.

Çoban, kredi notuna dair şunları söyledi: "Kredi notu, yalnızca kredi başvurularında değil, ev, araç kiralarken veya elektronik ve beyaz eşya satın alırken de değerlendirilen bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bankalar ise kredi notunu hesaplarken bireysel hesapları yakın markaja alıyor. Bankalardaki ödeme düzenleri, borç durumu, kullanılan krediler, kredi kartının limiti gibi işlemler takip ediliyor. Mevcut ekonomik koşullarda sabit ödeme düzenlerine sahip olmayan kişiler ise gerek yatırımlarında gerekse alışverişlerinde kolaylık sağlamak için kredi notunu yükseltecek başka formüller arıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER