İstiklal Caddesi'nde patlama

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi'nde saat 16.20 sularında bir patlama meydana geldi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada 8 savcı, 2 başsavcıvekili görevlendirildi.

İstiklal Caddesi'nde patlama

İstanbul Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde patlama oldu. Caddenin en kalabalık olduğu saatlerde meydana gelen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi gönderildi.

Polis ekipleri, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı araç ve yaya trafiğine kapattı. Caddeye geçişlere izin verilmezken, Taksim Camisi de kapatıldı. Güvenlik amacıyla helikopterin de havadan denetim yaptığı görüldü.

Patlama nedeniyle Taksim bölgesindeki bazı yollarda trafik geçici olarak durduruldu. Taksim Cumhuriyet Caddesi alt geçidi Şişli-Tarlabaşı yönü ile Unkapanı (Atatürk) Köprüsü Taksim yönü de geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Olay yerinden canlı yayın yapan Habertürk kanalı, patlamanın İstiklal Caddesi'nin girişinin 200 metre ilerisinde, tramvay yolunun yakınındaki bir bankta meydana geldiğini duyurdu. Patlama nedeniyle yerde çukur oluştuğu belirtildi. Patlama nedeniyle çevredeki kaldırım taşları yerinden sökülürken, çok sayıda dükkanın camları kırıldı. Patlama sırasında caddede olan birçok kişi de dükkanlara sığındı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ayrıca polis patlamanın yaşandığı yerde bulunan binalarda kalanlara ikinci bir patlama istihbaratı olduğunu, bu nedenle kimsenin çıkmaması yönünde uyarılarda bulunuyor. Olası bir patlama durumunda bölgeye çok sayıda ambulans getirildi.

BOZDAĞ: 8 SAVCI, 2 BAŞSAVCIVEKİLİ GÖREVLENDİRİDİLDİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın patlamayla ilgili sekiz savcı ve iki başsavcıvekili görevlendirildiğini açıkladı. Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dile ve soruşturmaya ilişkin şu bilgileri verdi: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı patlamayla ilgili adli tahkikat başlatmıştır. Soruşturmanın etkin yürütülmesi için sekiz cumhuriyet savcısı ve iki cumhuriyet başsavcıvekili görevlendirilmiştir. Hadise bütün yönleriyle etkin bir şekilde soruşturulmaktadır. Güvenlik güçlerimizin kısa sürede fail ya da failleri tespit edip yakalayacağından, soruşturma sonucunda da hadisenin bütün boyutları ile aydınlatılacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 16.54'te patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya saat 17.43'te paylaştığı mesajında ise ilk belirlemelere göre, 4 kişinin hayatını kaybettiğini 38 kişinin de yaralandığını ifade etti. Yerlikaya mesajında, "Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya’ya hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Patlamaya ilişkin konuşan Erdoğan, İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 6 kişinin vefat ettiğini, 53 kişinin yaralandığını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Twitter'dan, "İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız" mesajını paylaştı.

KIZILAY: ACİL KAN İHTİYACI BULUNMAMAKTADIR

Kızılay'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda da, "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi. 

İNTERNETTE YAVAŞLAMA

Patlama sonrası birçok sosyal medya kullanıcısı internete erişimde problem yaşadığını belirtti. Kullanıcılar özellikle Twitter'a erişmekte sorun yaşıyor. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER