Demirtaş'ın Diyarbakır yolculuğu: Ailesinden gizlendi, telefon yasaklandı

Babasının kalp krizi geçirmesi sebebiyle Edirne'den Diyarbakır'a götürülen Selahattin Demirtaş'ın yolculuğundan detaylar: Avukatları ve ailesine söylenmedi, havalimanında telefon yasaklandı.

Demirtaş'ın Diyarbakır yolculuğu: Ailesinden gizlendi, telefon yasaklandı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, kalp krizi geçiren babasıyla görüşmek için Diyarbakır'a getirilmesine dair detaylar ortaya çıktı.

Altı yıldır Edirne'de tutuklu bulunan Demirtaş, Diyarbakır’da kalp krizi geçiren babasını görmek için avukatları aracılığıyla Adalet Bakanlığı’ndan izin istedi. Bakanlık, avukatların taleplerine olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermedi.

'AİLESİNE HABER VERİLMEDİ, HAVALİMANINDA TELEFON YASAKLANDI'

Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine göre, 11 Kasım gecesi Bakanlıktan izin çıktı ve Demirtaş önce Edirne kent merkezine getirildi. Buradan helikopterle Çorlu’daki askeri üsse, oradan da özel jet ile sabaha karşı Diyarbakır’a götürülen Demirtaş’ın ziyareti, aile bireyleri ve avukatlarından bile gizlendi. Demirtaş’ı taşıyan özel jet Diyarbakır’a indiğinde havalimanı personelinin telefon ile görüşmeleri yasaklandı.

Babası Tahir Demirtaş’ın tedavi gördüğü Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Selahattin Demirtaş, 45 dakikalık görüşme sonrası aynı önlemler ve gizlilik için Edirne'ye geri götürüldü.

Ne olmuştu?

Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş kalp krizi geçirdi. İlk müdahalenin ardından yoğun bakıma alınan Tahir Demirtaş’a bypass ameliyatı yapılacağı açıklanmıştı. Selahattin Demirtaş, cumayı cumartesiye bağlayan gece, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır’a getirildi. Demirtaş kısa ziyaretin ardından geri götürüldü.

Demirtaş'ın anne ve babası Edirne’ye açık görüşe giderken 2019 yılının aralık ayında kaza geçirmişti. Baba Tahir ve anne Sadiye Demirtaş, yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir Edirne’ye gidemiyordu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER