Thodex çalışanları anlattı: Müşteriler mail atardı

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 8 kişinin sorguları devam ediyor. Bazı şirket çalışanlarının ifadeleri ise medyaya yansıdı.

Thodex çalışanları anlattı: Müşteriler mail atardı

Kripto para şirketi Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in 400 bin kişiyi dolandırdığı iddiasıyla başlatılan soruşturma İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.

Soruşturma kapsamında emniyette sorgusu devam eden ve aralarında Özer'in ağabeyi Gökhan Özer ile kız kardeşi Serap Özer’in de bulunduğu 8 kişi için ek gözaltı süresi verildi. Bugün medyaya yansıyan haberlerde bu 8 kişinin şirketin işleyişi hakkında sorgulandığı, ifadeleriyle soruşturmanın derinleştirildiği belirtildi.

Sözcü gazetesinde yayınlanan ve adli kontrolle serbest bırakılan altı şüphelinin ifadelerinde ise Thodex'te yaşananlarla ilgili açıklamaları yer aldı. 2020 yılının Ağustos ayında işe başladığını ve insan kaynakları biriminde çalıştığını söyleyen şüphelilerden K.D. ifadesinde, “Sistemin belli bir süre bakıma alınması ya da kullanıcıların işleme kapatılması bildiğim kadarıyla tamamen yazılım departmanının sorumluluğundadır. Faruk Fatih Özer'in yurtdışına çıkışına ilişkin herhangi bir bilgim yoktur. Şu an sisteme erişim sağlanıp sağlanamadığına ilişkin de bilgim yoktur. Örgüt yöneticisi değilim. İşin detayını ve prosedürünü bilmiyorum. Bilmediğim bir konu hakkında başkalarını dolandırmam mümkün değildir” diyerek suçlamaları kabul etmedi.

'MÜŞTERİ HİZMETLERİ YOKTU'

Şüphelilerden E.Ş. de ifadesinde 2020 yılının Ekim ayında işe başladığını ve 6 Nisan 2021 tarihinde istifa ettiğini söyleyerek, “Benim şirketin işleyişi ve faaliyeti konusu ile ilgili hiçbir bilgim yoktur. Şirketin coin borsasında daha düşük değerde coin sattığına ilişkin de bilgi sahibi değilim. Şirket sahibinin yurt dışına çıkışıyla ilgili bilgim yok zira ben istifa vererek ayrıldıktan sonra benim bu şirketle bir ilişiğim kalmamıştır. Çalıştığım süre içinde şüpheli bir işleme rastlamadım. Şirkette çağrı merkezi desteği yoktur. Müşteriler mail göndererek bilgi almaya çalışıyorlardı. Müşterilere oyalama ya da yanlış bilgi verme gibi bir durum olmadı. Güven Özer, Faruk Fatih Özer'in ağabeyidir. Şirkette kendisine ait oda var. Ancak şirket ile ilgili işlem yaptığına şahit olmadım. Herhangi bir örgüte üye değilim, kimseyi dolandırmadım” dedi.

‘HESABIM VAR AMA 50 TL BİLE YOKTUR'

Thodex'te sosyal medya uzmanı olarak çalıştığını belirten Ş.S. ise, “Şirketin faaliyet konusu ile ilgili hiçbir yetkim yoktu. Benim de bu şirkette bir hesabım var ancak 50 TL bile yoktur. Aktif bir kripto para kullanıcısı değilim. Şirketin coin borsasında daha düşük değerde coin sattığına ilişkin bilgi sahibi değilim. Bize Faruk Fatih Özer sadece ekip olarak sistemin bakıma gireceği zamanı söyler, biz de bunu sosyal medyada duyurduk. Şirkette Kasım 2018 tarihinden bu yana çalışıyorum. Yapılan işlemleri ben göremiyorum. Erişim yetkim yok. Faruk Fatih Özer'in yurtdışına çıktığını sosyal medyadan öğrendim” şeklinde konuşarak kimseyi dolandırmadığını söyledi.

‘BENİM VE AİLEMİN DE HESAPLARIMIZ VARDI'

İnternetteki iş ilanından başvurarak 2019 yılının Haziran ayında işe başladığını söyleyen T.K.T., “Görevim iş geliştirme uzmanlığı idi. Şirketin faaliyetlerinin teknik kısmı, sisteme giriş ile ilgili bilgim yoktur. Benim ve ailemin de bu şirkette hesaplarımız vardı. Benim hiçbir şeyden haberim yoktur” ifadelerini kullandı.

‘BEN DE MAĞDURUM'

Üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen A.K. ifadesinde, “Müşterilerden gelen mailleri değerlendirip gerekli olması halinde teknik kısma aktarılmasını sağlıyordum. Benim de bu şirkette kripto para hesabım vardı. 15 bin TL bakiyesi vardı. Ben de mağdurum. Şirketin sahibinin yurtdışına çıkışını haberlerden öğrendim. Ben bu şirketin sigortalı çalışanıyım. Benim 13-14 aylık çalışma dönemimde sistem geçici olarak 2-3 saatliğine bakıma alınmıştır. Son bir haftadır kullanıcılar doge coini çekemiyorlardı, şikayetler geliyordu. Son bakım bilgisi 17.30'da bize bildirildi, saat 20.00 civarında başlatıldı. Süreç rutin bir bakım süreci olduğundan şüphelenilecek bir durum yoktu. Kaldı ki benim de burada kripto para hesabım vardı. Bu süre içerisinde hesabımdan para çekmedim. Hepimiz kurumsal çalışanız, şirkette kimseyle örgütsel bir bağım yoktur” dedi.

‘4 MİLYON ALT DOGE COİN DAĞITILACAĞINI SİTEDEN ÖĞRENDİK'

Şüphelilerden F.E. de suçlamaları kabul etmeyerek, “Bu şirketin teknik, finansal ya da yazılımsal kısmına herhangi bir konuda görevim bulunmamaktaydı. Müşterilerden gelen mailleri değerlendirip geri dönüş yapıyordum. Şirketin coin borsasında daha düşük değerde coin sattığına ilişkin bilgi sahibi değilim. Buna ben Twitter'da rastladım. İçeriğine ilişkin bilgim yoktur. Şirkette işlem yapma yetkim yoktur. Biz şirketin web sitesi duyurularını takip ediyoruz. Müşterilere toplam 4 milyon alt doge coin dağıtılacağını da biz web sitesinden öğrendik. Bu şekilde bir kampanya yapılmasının sebebinin de müşterilerin üçüncü seviye kimlik doğrulamaya teşvik edilmesi ve yeni müşteriler kazanılmaya çalışılması olduğunu tahmin ediyorum. Şirkette şüpheli bir işlem ile karşılaşmadım. Kimseyi dolandırmadım” ifadelerini kullandı.

Olayın ardından Arnavutluk'a kaçtığı anlaşılan Faruk Fatih Özer ise halen yakalanamadı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER