17 günlük yasak başladı

İçişleri Bakanlığı, 17 Mayıs'a kadar sürecek kapanma döneminde açık olacak işletmeler ve faaliyet saatlerini hatırlattı.

17 günlük yasak başladı

İçişleri Bakanlığı, korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında bugün saat 19.00'da başlayan ve 17 Mayıs saat 05.00'e kadar devam edecek “Tam Zamanlı Sokağa Çıkma Kısıtlaması”nda uygulanacak kuralları hatırlattı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacağı; restoran, kafe, pastane gibi işletmelerin paket servis şeklinde satış yapabileceği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması şu şekilde:

ZİNCİR MARKETLER PAZAR GÜNLERİ KAPALI: Tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması süresince bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir. Bu saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. Zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.

YEME-İÇME YERLERİ SADECE PAKET SERVİS HİZMETİ VERECEK: Yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yerler) sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebileceklerdir. Yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmaları Ramazan ayı sonuna denk gelen 13 Mayıs 2021 Perşembe gününe kadar 24 saat esasına göre paket servis yapabilecek, Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte saat 01.00’e kadar paket servis yapabilecektir.

FIRINLAR YALNIZCA EKMEK VE UNLU MAMUL SATABİLECEK: Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri, sadece ekmek satışı ve unlu mamül satışı yapmak kaydıyla açık olacaktır.

İLERİ YAŞ GRUPLARININ İHTİYAÇLARINI VEFA GRUPLARI KARŞILAYACAK: Tam kapanma sürecinde kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki ileri yaş gruplarındaki veya ağır hastalığı olan vatandaşlarımızın 112, 155 ve 156 numaraları üzerinden bildirdikleri temel ihtiyaçları VEFA Sosyal Destek Gruplarınca karşılanacaktır.

SOKAK HAYVANLARININ BESLENMELERİNE ÖZEL ÖNEM VERİLECEK: Tam kapanma süresince sokak hayvanlarının beslenmelerine özel önem verilecek, bu kapsamda Vali/Kaymakamlar tarafından yerel yönetimler, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gerekli koordinasyon tesis edilerek sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli tedbirlerin alınacak, bu amaçla başta hayvan barınakları olmak üzere park, bahçe, orman gibi sokak hayvanlarının doğal yaşam alanlarına düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılması sağlanacaktır.

TEMEL İHTİYAÇLARI ULAŞILMASI İÇİN TÜM TEDBİRLER ALINDI: Tam kapanma süresince vatandaşlarımızın temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için gerekli tüm tedbirler alınmış olup, aziz milletimize bu süreçte gösterecekleri sabır ve fedakarlıktan dolayı teşekkür ederiz. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER