Erdoğan: Elimizde yeterince aşı var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, aşıda sıkıntı olmadığın ve yakın zamanda 'yüklü miktarda' Sputnik V aşısı geleceğini söyledi.

Erdoğan: Elimizde yeterince aşı var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan korona virüsü salgınında elde yeterince aşı bulunduğunu söyledi. Erdoğan Rusya ve Çin'la aşı için kendisinin de görüşmeler yaptığını belirterek, "Yakında yüklü miktarda Sputnik aşısı gelecek" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün yaptığı açıklamada, "önümüzdeki iki ay aşı tedariğinde sıkıntı yaşayacağız" demişti.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

AŞIDA SORUN YOK: Aşı tedariğinde sorun yok. Elimizde aşı var. Sayın Putin ile yapacağımız görüşmeden de bu işle ilgili çok ciddi bir miktarda Sputnik aşısı inşallah Rusya'dan gelecek. Bu arada Biontech Almanya'dan onun verilmiş sözü var, o da inşallah gelecek. Bazı ihtimaller diyorum çünkü görüşmeyi henüz yapmadım ama (Çin Devlet Başkanı) Şi Cinping ile de bizim önümüzdeki ayın ilk yarısında bu konuyla ilgili bir görüşmemiz olacak. Oradan da tekrar ciddi bir miktarda aşının gelmesiyle zaten bu sayıyı yakalamış olacağız. Yani ben inşallah fevkalade bir durum olacağına inanmıyorum. Yerli aşıda da üniversiteler, bazı ilaç firmaları yoğun bir çalışma içerisinde. Yani bana öyle geliyor ki onların bana verdikleri söze dayanarak konuşuyorum, eylül-ekim gibi onların üretime geçeceğine inanıyorum. Üniversitelerimizin Erciyes gibi, aynı şekilde Ankara'daki üniversitelerimiz onların çalışmaları var ve büyük ihtimalle eylül-ekim gibi oralardan da inşallah aşılarımız üretime geçmiş olacak. 

CENEVRE'DE KIBRIS GÖRÜŞMESİ: Ben Güney Kıbrıs'a güvenmiyorum. Doğru konuşmadılar. Ben yine netice alınacağına ihtimal vermiyorum. Dürüst değiller. Referanduma da saygı duymadılar. Bunlar yalancı, dürüst değil. Şimdi yine aynı şeyleri yapıyorlar. Dürüst davrandıkları zaman, bizden dürüstlüğü görecekler. Dürüst davranmadıkça bir anlaşmaya varmak mümkün değil.

KAPANMA PROGRAMI: Tam kapanma döneminde buralardayım. Tam kararımı vermedim ama en kötü ihtimalle Türkiye'deyim.  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER