Trendyol'dan 'fahiş fiyat' açıklaması

Alışveriş sitesi Trendyol'daki fahiş makarna fiyatları büyük tepki çekti. Siteden "Fiyatları biz belirlemiyoruz, haksız fiyatları şikayet edin" açıklaması gelirken, değerinin 10-20 katına satılan makarnalar için de makarna şirketi açıklama yaptı.

Trendyol'dan 'fahiş fiyat' açıklaması
Korona virüsünün Türkiye’de görülmesinin ardından kolonya ve tuvalet kağıdının yanı sıra makarna, un gibi ürünlere de yoğun talep oldu. Marketlerde bu ürünlerin satıldığı raflar boşaldı. Yoğunluğun ardından online alışveriş sitesi Trendyol’da görülen fahiş makarna fiyatları ise kullanıcıların büyük tepkisini çekti. Yüksek makarna fiyatlarının olduğu görseller sosyal medyada birçok kez paylaşılınca Trendyol’dan konuya ilişkin açıklama geldi.


Trendyol’dan yapılan açıklamada, fiyatların kendileri tarafından belirlenmediği, buna rağmen haksız fiyatlandırmalara karşı tedbirler alındığı açıklandı. Şirket, kullanıcıların haksız fiyatları bildirmesini istedi.

Trendyol’dan yapılan açıklama

Trendyol’da bir satıcının, marketlerde 2-3 liraya satılan Nuh’un Ankara Makarnası’nı “45 TL’den 15 TL’ye düşürdüğünü” söyleyerek satması üzerine, bu makarna firmasından açıklama geldi. Fahiş fiyatları paylaşan kullanıcıyla iletişime geçen firma, bu fiyatlar hakkında yasal süreç başlattıklarını açıkladı ve ürünlerin orijinal fiyatlarının fişlerini paylaştı.

Nuh’un Ankara Makarnası’nın açıklaması

FİYATLARI KİM BELİRLİYOR?

Trendyol, mağaza sahipleri ve satıcıların üye olarak online satış yapabildikleri ve satıcılarla müşterilerin bir araya gelmesini sağlayan bir platform. Dolayısıyla sitede satılan ürünlerin büyük bir kısmı, platformdan bağımsız satıcılar tarafından belirleniyor. Online alışveriş siteleri satıcı ve müşteriyi bir araya getirerek satışlar üzerinden pay alarak para kazanıyor. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER