19 Aralık Anmasına Polis Saldırısı Protesto Edildi

Hayata Dönüş Operasyonu için Taksim’de yapmak istedikleri basın açıklaması polis tarafından engellenen ve üyeleri gözaltına alınan Mücadele Birliği Platformu üyeleri İHD’de basın açıklaması yaptı.

19 Aralık Anmasına Polis Saldırısı Protesto Edildi
Mücadele Birliği Platformu, dün akşam Taksim'de 19 Aralık Hayata Dönüş Operasyonunu için yapılan basın açıklamasına yönelik polis şiddetini protesto etmek ve gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı.

 İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul şubesinde yapılan basın açıklamasına Mücadele Birliği Platformundan Özlem Oral, dün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Mücadele Birliği Platformu üyeleri Nurten Karahanlı ve Can Mehmet Solhan ile Emeğe Ezgi platformundan Ebru Şahin katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Özlem Oral 19 Aralık 2000’de yaşanan Hayata Dönüş Operasyonu’nda 28 kişinin öldürülüp yüzlercesinin yaralanıp sakat kaldığını, ardından başlayan ölüm oruçlarında 122 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Özlem Oral,  Taksim Meydanı'nı devletin zor kullanarak yasakladığını söylerken dün akşam gözaltına alınanların 'izinsiz toplu gösteri', 'yürüyüş kanununa muhalefet' ve 'polise mukavemet' ile suçlandığını ve halen Çağlayan Adliyesine götürülmeyi beklediğini belirtti. Polis şiddetine maruz kalan Mücadele Platformu üyeleri Türkiye İnsan Hakları Vakfı ile birlikte, darp raporu almaya gideceklerini söyledi.

Açıklamanın ardından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Nurten Karahanlı ve Ebru Şahin yaşadıklarını anlattı. Karahanlı, dün Taksim'de engellenen basın açıklaması metnini okudu. Eylem yapmak isteyen arkadaşlarına polisin gaz ve plastik mermi kullandığını, gözaltında ve polis arabasında darp edildiğini belirtti. Ebru Şahin de polisin kullandığı plastik mermi ile ayağından vurulduğunu ve şiddete maruz kaldığını söyledi.  / Bianet

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2013, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER