Yolsuzluk Operasyonunda Bakan Çocuklarına Tutuklama İstemi

Barış Güler, Rıza Sarraf, Salih Kaan Çağlayan ve Süleyman Aslan dahil 49 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. 22 kişi serbest bırakıldı.

Yolsuzluk Operasyonunda Bakan Çocuklarına Tutuklama İstemi
Yolsuzuluk ve rüşvet operasyonunda 4 savcı, oybirliğiyle 3 bakan oğlunun da aralarında bulunduğu 49 ismin tutuklanmasını istedi. Ağaoğlu'na denetimli serbestlik getirilirken toplam 22 kişi salıverildi.


Tutuklanması istenen şüpheliler arasında Barış Güler, Kaan Çağlayan, Abdullah Oğuz Bayraktar, Reza Zarrab, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan da var.

MUSTAFA DEMİR İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Söz konusu soruşturma dosyasında 21 şüpheli bulunuyordu. Şüphelilere yöneltilen suçlamalar ise şöyle: "Altın kaçakçılığı, rüşvet almak-vermek, imar kirliliği, kara para aklama, sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik

SAVCILAR OY BİRLİĞİYLE TUTUKLAMA İSTEDİ

Ali Ağaoğlu soruşturmasını Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yüzgeç, Fatih Belediyesi ve Reza Zarrab'ın başında olduğu rüşvet ve kara para aklama iddiasıyla ilgili soruşturmayı ise Celal Kara yürütüyordu.

İş yoğunluğu nedeniyle bu iki savcıya yardımcı olması için görevlendirilen Cumhuriyet savcıları Mustafa Erol ve Ekrem Aydıner, 3 soruşturmaya iki savcıyla birlikte müdahil oldu. Başsavcı Turan Çolakkadı soruşturmayla ilgili gönderdiği yazıda, hukuki muhalefet halinde iki savcının oyunun yeterli olacağını bildirmişti. Bu talimatın soruşturmanın önüne geçtiği iddia edilmiş ve tartışmalar yaşanmıştı. Savcılık sorgularından sonra iki bakanın oğlu ve Reza Zarrab tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilirken, kararda 3 savcının oy birliği vardı.

49 ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA İSTEMİ

Savcılık sorgularının tamamlanmasının ardından Barış Güler, Kaan Çağlayan, Süleyman Aslan, Reza Zarrab ve Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu 49 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. 18 kişi savcılık tarafından serbest bırakılırken, İşadamı Ali Ağaoğlu'nun da bulunduğu 4 şüpheli adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı ZaferÇağlayan'ın oğlunun Kaan Çağlayan, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, İş adamı Reza Zarrab'ın aralarında bulunduğu birinci soruşturmada 14 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken 7 kişi serbest bırakıldı. Fatih Belediye Başkanı'nın içinde bulunduğu soruşturmada 21 tutuklama talebiyle sevk edilirken 1'i adli kontrol uygulanması talebiyle olmak üzere 6 kişi serbest bırakıldı. Ali Ağaoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Bayraktar'ın da içinde bulunduğu soruşturmada ise 14 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 3 kişi adli kontrol uygulanması talebiyle toplam 9 kişi serbest bırakıldı. / ajanslar

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 22:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER