2. Ordu Komutanı Adem Huduti tutuklandı

Darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun ile 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık’ın da aralarında bulunduğu 7 asker tutuklandı.

2. Ordu Komutanı Adem Huduti tutuklandı

Darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin aralarında bulunduğu 7 asker tutuklandı.

Darbe girişimi sonrasında Malatya’da gözaltına alınan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile beraberindeki 2.Ordu Kurmay Başkanı Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 7. Ana Jet Üs Komutanlığı Tuğgeneral Emin Ayık, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili ve 2. Ordu Kom. Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş ile birlikte toplam 7 muvazzaf subay tutuklandı.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Şırnak Cizre ve Diyarbakır Sur’da kış aylarında sürdürülen operasyonları komuta etmişti.

Başbakan Binalı Yıldırım, bugün yaptığı açıklamada 7 bin 543 kişinin gözaltına alındığını, 316 kişinin tutuklandığını söylemişti.

Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün de arasında bulunduğu 27 general ve amiral, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER