İncirlik Üssü'nde arama: 8 asker gözaltına alındı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı’nda yapılan arama ve inceleme çalışmasında 8 asker gözaltına alındı.

İncirlik Üssü'nde arama: 8 asker gözaltına alındı
Adana’daki İncirlik Üssü’nde arama ve inceleme yapıldı.


ABD-Türk Ortak Savunma Tesisi İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı’ndaki arama, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 5 Cumhuriyet Savcısı, polis ekipleri eşliğinde yapıldı.

Darbe girişimi sırasında Ankara’da bombalama eylemlerine katılan uçaklara yakıt ikmali yaptığı belirlenen tanker uçakların kalkış yaptığı hava üssünün kule ve radar kayıtları, tanker uçaklarının radar takibi, darbe girişimi için havalanan F-16 savaş uçaklarına yakıt ikmali yapmalarını sağlayan askeri mürettebatla ilgili incelemeler yaptı.

Soruşturma kapsamında üste görevli 2 üsteğmen, 2 teğmen, 2 başcavuş ve 1 uzman çavuş ile rütbesi belirtilmeyen bir asker olmak üzere toplam 8 asker gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen askerler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Süren incelemelerin ardından yetkililer daha sonra üsten ayrıldı.

İncirlik Üssü’nün komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, darbe girişimi ile ilgili soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER