Yıldırım ile Kılıçdaroğlu'dan ortak açıklama

Başbakan Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Çankaya’da bir araya geldi. Darbe girişiminin ele alındığı görüşme sonrası ortak açıklama yapıldı.

Yıldırım ile Kılıçdaroğlu'dan ortak açıklama

Başbakan Binali Yıldırım ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi.

Görüşme saat 10.00’da başladı.

Görüşme sonrası Yıldırım ve Kılıçdaroğlu ortak açıklama yapmak için kameralar karşısına geçti.

Kılıçdaroğlu: Er ve erbaşlara yönelik şiddet soruşturulmalı

Kılıçdaroğlu darbe girişimi nedeniyle toplumun ciddi bir travma yaşandığını söyledi.

“Bazı endişelerim vardı, Sayın Başbakan’a endişelerimi aktardım. Özellikle sadece emir dinleyen er ve erbaşlara yönelik şiddet olaylarının doğru olmadığını, bunların da soruşturulması gerektiğini ifade ettim. Toplumdaki gerginliği el birliğiyle, birlikte gidermek bizim görevimiz.” dedi.

Yıldırım ise Kılıçdaroğlu’na darbe girişimlerinin sonuçları hakkında bilgi verdiğini söyledi.

“Provokatörlere fırsat vermemeliyiz”

Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“İşin başından beri kendisinin ana muhalefet partisi olarak gösterdiği basiret, birlik, beraberlik konusundaki desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Diğer bazı partilerde de aynı anlayışı gördük.

“Bu bizim alçakça girişimi bertaraf etmekte ve halkın meydanlara inmesinde işimizi kolaylaştırdı. Bundan sonra daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bu işler halledilirken durumdan vazife çıkaran provokatörler her zaman mümkündür. Bu işlere tevessül edenlere gereken cevabı anında vermemiz gerekiyor.

“Bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilemez. Hukuk çerçevesinde kalarak işler yoluna konulacak. Hukuk devletinde asla intikam almak kabul edilemez. Bundan böyle de görevlerini yaparken hukuk dışında hareket eden olursa en şiddetli şekilde üzerlerine gidilecektir. Ben bir kez daha KemalKılıçdaroğlu’na gösterdiği dayanışmadan ötürü teşekkür ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER