Gülen'in iadesi için ABD'ye başvuru yapıldı

Başbakan Yıldırım, Gülen’in iadesi için ABD’ye başvuru yapıldığını açıkladı.

Gülen'in iadesi için ABD'ye başvuru yapıldı

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında konuştu, Fethullah Gülen’in iadesi için ABD’ye başvuru yapıldığını söyledi.

Yıldırım konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Darbeyi kimin yönettiğini biliyoruz”

“Darbe girişimini kimin yaptığını, kimin yönettiğini biliyoruz. 17-25 Aralık bir darbe girşiimi dediğimizde burun kıvırılıyordu. Bu kadroları temizlemek istediğimizde önümüze binbir engeller çıkardılar.

“FETÖ’nün militanları içerde ve dışarda gizli eller tarafından korunuyordu. Bugün istisnasız tüm dünya bunların ne kadar tehlikeli silahlı bir örgüt olduğunu bir kez daha görmüştür. Cumhurbaşkanımız da bizzat ben de terörist başının iades için ABD’ye çağrımızı yaptık, dosyamızı gönderdik. Adalet Bakanı dosyayı gönderdi.

“Bu terörist başını daha fazla korumayın”

“Bize diyorlar ki kanıt sunun. Görünen köy klavuz ister mi kardeşlerim. Ama biz yine de istemedikleri kanıtı onların önüne koyacağız. Ancak ABD’li dostlarıma şunu burdan sormak istiyorum, “11 Eylül’de ikiz kuleler aşağı indirildiğinde teröristleri isterken kanıt mı sordunuz?

“Bin Ladin için kanıt aramazken FETÖ için kanıtlar hala ortadayken neden ısrarla kanıt istiyorsunuz? Bu teröristbaşını daha fazla korumayın, vazgeçin. Bunun size bir faydası yok. Bunun insanlığa faydası yok. Hiç kimse kusura bakmasın.

“Bu paralel terör örgütü artık hiçbir ülke için elverişli bir maşa değildir. Hiç boşuna beslemeyin. Bunların kökünü kazıyacağız. Öyle bir kazıyacağız ki, değil paralel terör örgütünün haşaşileri hiçbir gizli terör örgütü, hiçbir bölücü terör örgütü bir daha aziz millete bu büyük devlete Türkiye’ye ihanet etme cesaretini bulamayacak.”

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER