WikiLeaks, AKP'nin iç yazışmalarını yayınladı

WikiLeaks, yayınlamayı planladığı bir seri e-postanın ilk adımı olarak, 2010 yılından başlayarak darbe girişiminden bir hafta önceye kadar süren AK Parti içi mail’leri paylaştı.

WikiLeaks, AKP'nin iç yazışmalarını yayınladı

WikiLeaks, 2010 yılından başlayarak darbe girişiminden bir hafta önceye kadar süren Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) içi mail’leri paylaştı.

WikiLeaks, darbe girişiminin ardından AK Parti’nin iç yazışmalarını içeren 300 bin e-posta yayınlayacağını duyurmuştu.

WikiLeaks, yayınladığı 294 bin 548 e-postanın ‘akparti.org.tr’den geldiğini öne sürdü.

WikiLeaks, yaptığı açıklamada, e-postaların kaynağının darbe girişiminin arkasındaki unsurlarla hiçbir bağının olmadığını belirtti.

Yapılan açıklamada, “Yayınlanan e-postaların çoğunun hassas iç meseleler yerine dünyayla uğraştığı dikkate alınmalı” ifadelerine yer verildi.

Yayınladıkları ilk bölümün, 2010 yılından 6 Temmuz’a dek dönemi kapsadığını bildiren WikiLeaks, bu bölümde 294.548 bin e-mail bulunduğunu, alfabetik sıraya göre A-I harfleriyle başlayan isimlerin e-maillerini yayınladıklarını söyledi. Bu bölümde 762 e-mail adresinin yazışmaları bulunuyor.

WikiLeaks, belgelerin yayınlanmasından önce yaptığı duyuruda, siber saldırıya uğradıklarını açıkladı.

Saldırının e-postaların yayınlanmasını engellemeyi hedeflemesinin mümkün olduğunu belirten WikiLeaks, “Zamanlama Türkiye devletine ya da müttefiklerine işaret ediyor” demişti.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER