ABD: Türkiye anayasanın sunduğu demokratik standartlara uymalı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, darbe girişimi sonrasında Türkiye’ye anayasasının sunduğu demokratik standartlara uyması, hukukun egemenliği ilkesini gözetmesi konusunda çağrıda bulunduklarını söyledi.

ABD: Türkiye anayasanın sunduğu demokratik standartlara uymalı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında Türkiye’deki darbe girişimi ve Fethullah Gülen’in iade talebi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Toner, Gülen’in iade talebi ile ilgili, “Bu, bir gecede bitecek bir süreç değil. Süreç bu şekilde yürümüyor. Bu biraz zaman alacaktır” diye konuştu.

Sürecin iade anlaşmasına bağlı kalınarak devam edeceğini belirten Mark Toner, “Bu belgelerin neler olduğunu anlamaya çalışıyoruz” dedi.

Toner, başlatılan soruşturmalar kapsamında açığa alınma ve gözaltı kararları alınmasını da, “anlaşılır ve meşrudur” sözleriyle değerlendirdi.

Türkiye hükümetini ve halkını anladığını belirten Toner şunları söyledi:

“Çok ciddi bir tehlike altında olduklarını hissediyorlar. Aynı zamanda, bahsedilen gözaltı kararları ve toplanmalar dikkatimizden kaçmıyor. Türkiye hükümetine, cuma günü yaşanan olaylardan sonra sakin ve istikrarlı olması, aynı zamanda, Türkiye anayasasının sunduğu demokratik standartlara uyması, hukukun egemenliği ilkesini gözetmesi konusunda çağrıda bulunduk.”

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER