İstanbul'da tutuklananların sayısı 204'e yükseldi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla tutuklananların sayısı 204’e yükseldi.

İstanbul'da tutuklananların sayısı 204'e yükseldi

Darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık işlemleri de emniyette tamamlanan şüphelilerin tutuklanmaları talebiyle Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevkleri sürüyor.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen ve aralarında üst düzey askeri personelle polislerin de bulunduğu 66 şüphelinin hakimlik sorgusu tamamlandı.

Şüphelilerden 59’u “silahlı terör örgütü kurmak”, “silahlı terör örgütü üyesi olmak”, “darbeye teşebbüs” suçlarından tutuklanırken, 5 kişi hakkında adli kontrol tedbirleri uygulandı, 2’si de hakimlik sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Bu arada, aynı soruşturma kapsamında emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye gönderilen 415 şüphelinin ise hakimlik sorgusu sürüyor.

İstanbul’da, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve bugün emniyetteki işlemleri tamamlanarak İstanbul Adalet Sarayına sevk edilen 12 general ile 1 amiralin de arasında yer aldığı 145 kişi tutuklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER