Öcalan ile görüşme başvurusu reddedildi

PKK lideri Öcalan’ın avukatları ve ailesinin yaptığı görüş başvurusu “gemi bozuk” gerekçesiyle reddedildi.

Öcalan ile görüşme başvurusu reddedildi

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları ve ailesinin yaptığı görüş başvurusu “gemi bozuk” gerekçesiyle reddedildi.

Öcalan’la görüşmek için avukatları Ebru Günay, İbrahim Bilmez, Rezan Sarıca ve Öcalan’ın kardeşleri Mehmet Öcalan ile Fatma Öcalan, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

Avukatlar başvuru dilekçesinde, “Askeri kalkışma ve beraberindeki vahim hadiselerden dolayı müvekkilimiz ile derhal görüşme ihtiyacı doğmuştur. Kamuoyunun ve bizlerin müvekkilin can güvenliği konusunda haklı ve doğal kaygılarından kaynaklı olarak müvekkil ile görüşmenin gerçekleşme koşullarının Anayasa ve Ceza İnfaz Kanunu çerçevesinde oluşturulmasını talep ediyoruz” denildi.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, görüşme talebini “gemi bozuk” gerekçesiyle reddetti.

“CPT ve AYM’ye başvuracağız”

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Günay, müvekkillerinin durumundan kaygı duyduklarını söyledi.

Günay, İmralı’da devam eden mevcut tecrit durumunun zaten kaygı verici olduğunu, Türkiye’de son iki günde yaşanan darbe ortamının bu kaygıyı daha da arttırdığını söyledi.

Günay, “Bu kaygılar ancak ve ancak müvekkilimiz Sayın Öcalan ile yüz yüze görüşülerek giderilecek kaygılardır. Bunun için bir an önce müvekkilimizle görüşmek istiyoruz” dedi.

Günay, önümüzdeki günlerde de konu ile ilgili olarak hem Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) hem de Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER