2 YPG savaşçısının cenazeleri memleketlerine gönderildi

Kobanê direnişinde yaşamını yitiren 4 YPG savaşçısından Azad Şakar (Erdal Van) ile Adem Sezgin (Cudi Muş)'un cenazeleri memleketlerine gönderilirken, Şiyar Amed ile Mazlum Batman'ın otopsi işlemleri devam ediyor.

2 YPG savaşçısının cenazeleri memleketlerine gönderildi
Kobanê direnişinde yaşamını yitiren 4 YPG savaşçısından Azad Şakar (Erdal Van) ile Adem Sezgin (Cudi Muş)'un cenazeleri memleketlerine gönderilirken, Şiyar Amed ile Mazlum Batman'ın otopsi işlemleri devam ediyor. 


Kobanê'de IŞİD çeteleri ile YPG/YPJ savaşçıları arasında yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren 23 yaşındaki Azan Şakar, 23 yaşındaki Adem Sezgin, isimleri Şiyar Amed ile Mazlum Batman'ın cenazeleri dün gece otopsi işlemleri için Urfa Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

YPG direnişçilerinden Azad Şakar ile Adem Sezgin'in cenazeleri otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde alınarak Diyarbakır'a gönderildi. Amed'e gönderilen Azad Şakar'ın cenazesi Van Çatak'a, Adem Sezgin'in cenazesi ise Muş merkeze gönderilecek. Şiyar Amed ile Mazlum Batman'ın cenazeleri ise otopsi işlemlerinin ardından ailelerine ulaşılana kadar Urfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırılacak. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER