'20 Mayıs darbe kararını tanımıyoruz'

Mecliste dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinin kabul edilmesi üzerine HDP Taksim Galatasaray Lisesi önünde eylem gerçekleştirdi.

'20 Mayıs darbe kararını tanımıyoruz'
Burada biraraya gelen kitle sık sık "Yaşasın halkların kardeşliği" "HDP haktır halk burada" "Direne direne kazanacağız" sloganları atarken, "İrademizi teslim alamazsınız" "Darbeye karşı demokratik direniş" "Saray darbesini tanımıyoruz" dövizleri taşıdı. Eyleme, Özgürlük ve Demokrasi Partisi (ÖDP) Emek Partisi (EMEP), Devrimci İşçi Partisi (DİP), Emekçi Halklar Partisi (EHP) ve birçok örgüt ve kurum destek verdi.  


HDP Istanbul il Meclisi ve HDP İstanbul İl Örgütü  adına basın açıklamasını yapan Hunav Altun yapılan oylamanın HDP'nin Meclisten ve demokratik siyasetten dışlanması için atılan bir adım olduğunu ve ‘evet’ oyu verenlerin ağır bir vebali üstlendiklerini vurgulayarak: "Bizler saray darbesine karşı Meclisi ve demokratik siyaseti, oradaki temsiliyetimizi savunmaktan vazgecmeyeceğiz. Parlamento, ırkçı ve faşist zihniyetin malı değildir, halkın iradesinin temsil edildiği yerdir” dedi 

“AKP -Saray iktidarının Anayasa'yı tek başına değiştirme hayalinin önünde bir engel olarak duruyoruz ve direniyoruz. " diyen Altun hiç bir hukuk tanımayan, muhalefet eden tüm toplumsal kesimlere saldırarak bir korku imparatorluğuyla tüm toplumu esir almaya çalışan iktidara boyun eğmeyeceklerini söyledi. Altun Türkiye'nin her yerinde 'Demokratik siyaset buluşmaları' ve 'Demokratik direniş mitingleri' ile bu gidişatı karşı mücadele edeceklerini ifade etti. Demokrasi cephelerini örmek için, demokrasinin temel ilkeleri ve hukukun üstünlüğünü de gözeterek adımlar atacaklarını belirten Altun "Susanlara sesleniyoruz,  susmayin, çünkü sıra size de gelecek. Turkiye'nin daha karanlık günlere sürüklenmemesi için elele verelim, tüm demokrasi, barış,  emek güçleriyle,  vicdan sahibi tüm yurttaşlarımızla birlikte mücadeleyi büyütelim" dedi.

‘TÜRKİYE SİYASETİNE KARA BİR LEKE’ 

Türkiye siyasetine bugün kara bir leke düştüğünü belirten İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada haksız, hukuksuz anti-demokratik savaş  çağrısı yapanlara destek veren CHP'lilere de bir çift sözümüz  var, defalarca açıklamamiza rağmen seçim zamanında 'HDP AKP'ye destek vererek, başkanlık yolunu açacak' diyenler sözüm ona demokrat ve liberaller bu tablo karşısında ne diyecekler merak ediyoruz. AKP'ye kimin hizmet ettiği tek adam diktatörlüğe kimin götürdüğünü bütün  kamuoyu gördü. CHP olmasaydı bu yasa çıkmayacaktı.  AKP'ye karşı bugün parlamento da olsun parlamento dışında olsun yaşamın her alanında direnen bir tek partimiz,  bileşenlerimiz ve demokrasi güçleri kalmıştır."  

'BİZ DE DEMOKRASİ İTTİFAKINI KURACAĞIZ’

EMEP İstanbul İl Örgütü adına konuşan Sinan Ceviz "Türkiye darbelerden çok çekti. Bundan sonra buna direnmekten başka çaremiz yoktur. Onlar şer ittifakını kurdular, Biz de demokrasi ittifakını kuracağız. Bu konuda tecrübemiz ve deneyimimiz var. Geçmişte bir araya geldik, HDK'lar, Barış Bloku, Demokrasi Cephesi kuruldu. Bunlardan tecrübe kazandık. Bundan sonra geriye bakmanın anlamı yok. Demokrasiyi inşa etmek, emekçilerin, işçilerin, yoksul Kürt halkının refah içinde yaşadığı, ölümlerin son bulduğu demokratik ülkeyi yaratmak için en geniş birlikteliği sağlamak zorundayız. Cesaretle adım atılmalı, partimiz en geniş demokrasi cephesinin kurulması için çabalıyor bunu gerçekleştireceğiz. Saray, AKP, CHP, MHP rolünü oynadı şimdi demokrasi güçleri buna yanıt verecek" dedi. / EVRENSEL

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2016, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER