2015'in ilk Newroz ateşi Doğubayazıt'da yakıldı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde ilk Newroz ateşi yakıldı. Sanayi Mahallesindeki kutlamaya Doğubayazıt Belediye Eş Başkanları Rohat Özbay ve Delal Tekdemir, DBP ve HDP yöneticileri, meclis üyeleri ve yüzlerce kişi katıldı.

2015'in ilk Newroz ateşi Doğubayazıt'da yakıldı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde ilk Newroz ateşi yakıldı.  Sanayi Mahallesindeki kutlamaya Doğubayazıt Belediye Eş Başkanları Rohat Özbay ve Delal Tekdemir, DBP ve HDP yöneticileri, meclis üyeleri ve yüzlerce kişi katıldı. Kutlamada sık sık "Bijî Serok Apo", "PKK halktır halk burada", "Şehit Namırın" "Bijî berxwedana Kobanê" sloganları atıldı. Halaylarla kutlanan Newroz ateşi üzerinden atlandı. 

Kutlamada konuşan HDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı Nuri Çelik, Kürt halkının Newroz bayramını kutlamak için büyük bedeller ödendiğini hatırlatarak, "Bizler sistemin yasakladığı bayramımızı direnerek aldık. Bu uğurda birçok şehit verdik. Bu şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" dedi. 

Doğubayazıt Belediye Eşbaşkanı Rohat Özbay da Newroz ile Kürt halkının yeniden doğduğunu ve artık özgürlük mücadelesi yolunda hiçbir gücün Kürtleri durduramayacağını söyledi. Özbay "Bizler bu özgürlük yoluna, mücadele yoluna çok bedel ödeyerek geldik. Artık hiç bir güç bizi özgürlük yolundan alamaz. Özgürlük için bedenini ateşe verenlerin geleneğinden geliyoruz. Yasaklamalar baskılar Kürtleri artık bağlamaz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER