Rojava'da çatışmalar şiddetleniyor

Rojava Kürdistan’ının Kobanê ve Cizîrê kantonlarında çete saldırıları ile başlayan çatışmalar genişleyerek devam ediyor

Rojava'da çatışmalar şiddetleniyor
 Rojava Kürdistan’ının Kobanê ve Cizîrê kantonlarında çete saldırıları ile başlayan çatışmalar genişleyerek devam ediyor. Bir çok noktada çeteler ağır kayıplar verdi.

SERÊKANIYÊ

Serêkaniyê’nin Til Xenzîr köyünde YPG/YPJ güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. DAIŞ çetelerinin dün gece Serêkaniyê’nin 25 kilometre batısında bulunan Til Xenzîr köyüne saldırmak istedikleri, YPG güçlerinin çetelerin saldırılarına karşılık vermesi ile şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Çok sayıda çetelerin öldürüldüğü şiddetli çatışmalarda onlarca çetenin de yaralandığı kaydedildi.  Çatışma halen devam ederken çatışma alanından ölü ve yaralılar konusunda net bilgilere ulaşılamıyor.

KOBANÊ

Kobanê’nin güneybatısında Fırat nehri üzerinde bulunan Kara Kozak köprüsü yanında yer alan Küçük Ceade köyü özgürleştirildi.

YPG/YPJ’ye bağlı güçler ve Burkan El-Fırat dün gece Kobanê’nin 35 kilometre güneybatısında Fırat nehri üzerinde bulunan Qaraqozaq köprüsü yanında yer alan Küçük Ceade köyünde bulunan DAIŞ çetelerine yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sabaha saatlerine kadar devam ederken küçük Ceadê köyünün çetelerden tamamen özgürleştirildi. 26 çete öldürülürken, çok miktarda cephanede YPG ve Burkan El-Fırat savaşçılarının eline geçti.

TİL TEMIR

YPG ve Til Temir savunma güçlerinin çetelere karşı dün gece gerçekleştirdiği bir dizi eylemde 18 DAIŞ çetesi öldürüldü.

DAİŞ çetelerinin Til Temir’e saldırması ile başlayan çatışmalar tüm şiddeti ile devam ediyor. YPG ve Til Temir savunma güçleri çetelere darbe vurmaya devam ediyor. Dün gece saatlerinden itibaren YPG ve Til Temir savunma güçlerinin gerçekleştirdiği eylemlerde Til Nasri de 11, Til Hürmüste 1 ve Til Goranda 6 olmak üzere toplam 18 DAIŞ çetesi öldürüldü.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER