Akti ve Altındaş'ı Van'da on bin kişi uğurladı

Kobanê’de mayın patlaması sonucu yaşamını yitiren DBP Van Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tahsin Akti ve Belediye çalışanı Metin Altındaş Van’da on bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

Akti ve Altındaş'ı Van'da on bin kişi uğurladı
  Kobanê’de mayın patlaması sonucu yaşamını yitiren DBP Van Büyükşehir  Belediye Meclis Üyesi Tahsin Akti ve Belediye çalışanı Metin Altındaş Van’da on bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

8 Mart 2015’te Kobanê’de DAİŞ çetelerinin döşediği mayına basarak yaşamını yitiren DBP’li Van Büyükşehir  Belediye Meclis Üyesi Tahsin Akti ve Belediye çalışanı Metin Altındaş’ın cenazesi Van’da Hitit Restaurantın önünde  yüzlerce araçlık bir konvoy tarafından karşılandıktan sonra  Newroz Parkı’na getirildi. Burada yaklaşık on bin kişi tarafından omuzlara alınan cenaze daha sonra “Şehit namirin” ve “Biji Serok Apo” sloganlarıyla Selim Bey Mezarlığı’na götürüldü.  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotolarının açıldığı yürüyüşe HDP Van Milletvekilleri Özdal Üçer, Aysel Tuğluk, Nazmi Gür,  DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Çimen Işık, DBP Van İl Eş Başkanları Hamiyet Şahin, Avukat Miraz Çallı, HDP Wan İl Eş Başkanıları Veysi Dilekçi,  Avukat Derya Hayva, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban, İlçe ve bölgede bulunan diğer belediyelerin eş başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yaklaşık on bin kişi katıldı.

Özgürlük şehitleri adına yapılan saygı duruşunun ardından konuşan  Van MEYA-DER Başkanı  İbrahim Alkan, halkın şehitlerine sahip çıktığını belirterek,  “Daha Suruç’tan başlayarak Amed ve Van’a uzanan bu sahiplenme için halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Alkan’ın ardından konuşan HDP Van Milletvekili Nazmi Gür ise,  Kürt halkının şehitlerini unutmayacağını ve onların mücadelesine sahip çıkacağını vurguladı. Yaşanan şehadetlerden ötürü Kürt halkının acısının büyük olduğunu kaydeden Gür, “ Tahsin ve Metin yoldaş Kürdistan’ın şehididir, Kobanê’nin özgürleşmesinin şehididir. Acımız büyüktür, tüm Kürdistan halkının ve yakınlarının başı sağolsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kitle taziyeye giderek Akti ve Altındaş’ın ailesine kitlesel başsağlığı ziyaretinde bulundu.


Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER