YPG'li Çelik Şemdinli'de binlerce kişi tarafından uğurlandı

Kobanê'de yaşamını yitiren YPG savaşçısı Nejat Çelik'in (Reşit Serdar) cenazesi Şemdinli'de binler tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Kobanê'de DAİŞ çetelerine karşı düzenlenen temizlik operasyonu kapsamında çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG savaşçısı Nejat Çelik'in (Reşit Serdar) cenazesi Şemdinli'nin Tütünlü (Evliya) köyünde binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

YPG savaşçısının cenazesi Meya-Der Şemdinli şube temsilcileri ve Çelik ailesinin girişimleri ile dün Urfa’ya getirilmiş ve yapılan otopsi ardından cenaze işlemleri için dün akşam konvoy ile Amed’e getirilmişti. 

Yola çıkarılan cenaze Yüksekova'da binlerce kişi tarafından karşılandı. Şemdinli-Yüksekova ve Derecik karayolunda yapılan kitlesel karşılama sırasında kitle sık sık "Bijî Serok Apo", "Riya şehîd riya me ye PKK partiya me ye" "Kürdistan DAİŞ'e mezar olacak" sloganları attı. 

Evliya köyünün girişinde dev kalabalık kitle PKK bayrağı, PKK lideri Abdullah Öcalan posteri ve YPG'li Nejat Çelik'in posterleri eşliğinde yürüyüşe geçti. Konvoydan indirilen sarı, kırmızı, yeşil flamalara sarılı YPG savaşçısının tabutu, omuzlara alınarak yaklaşık 1 kilometre yol yürünerek Evliya köy mezarlığına götürüldü.

Burada kılınan cenaze namazının ardından Meya_Der Şemdinli Şube temsilcisi İzzttin Atabak kısa bir açıklama yaptı. Atabak açıklamasında Nejat Çelik'in yaşamını yitirdiği haberi üzerine Meya-Der Şemdinli şube temsilcileri ve Çelik'in ailesi ile beraber Kobani'ye giderek cenazeyi aldıklarını belirtti.

Meya-Der Hakkari Şube Başkanı Ramazan Elmas ise;  "Kobani'de DAİŞ çetelerine yönelik büyük operasyon düzenlendi. Bu operasyonda kahramanca savaşan, insanlık için kendini feda eden Nejat Çelik yoldaş, şehit olmuştur. Çelik, Kürdistanın dört parçası için kendisini bu halka feda etti. Ailesinin ve bütün Kürdistan halkının başı sağ olsun"dedi.

Cenazeye katılan herkese ayrı ayrı teşekkürler eden baba Ömer Çelik'te " Nejat Çelik sadece bizim değil tüm Kürdistan halkının şehididir" dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası YPG savaşçısı Nejat Çelik (Reşit Serdar) toprağa verildi.

Cenazeye Şemdinli, Yüksekova, Esendere belediye eşbaşkanları, DBP ve HDP ilçe eşbaşkanları, STK temsilcileri, MEYA-DER, KURDÎ-DER temsilcileri ve Barış Anneleri Meclisi üyelerinin de bulunduğu binlerce kişi katıldı

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 17:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
DENİZ
DENİZ - 9 yıl Önce

bugün bir kardeşimizi daha toprağa verdik. Ey şemzina hakkı!! size yakışan tekşey her daim şehitlerinizi şehitlerinize yakışır bir şekilde karşılamak ve ona yakışanı eksiksiz yerine getirmektir. Sizin bu dik duruşunuzu saygıyla selamlıyorum. Şehidiminde mekanı cennet olsun

SIRADAKİ HABER