İç Güvenlik Paketi'nde 51 madde geçti

İç Güvenlik Paketi yasa tasarısının dün Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen maddeleriyle Jandarma teşkilatı, İçişleri Bakanlığı’na bağlandı.

İç Güvenlik Paketi'nde 51 madde geçti

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen İç Güvenlik Paketi’nin 47, 48, 49, 50 ve 51. maddeleri kabul edildi.

Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın 5 maddesinin daha kabul edilmesiyle toplam 51 madde kabul edildi.

132 maddelik kanun taslağının üçüncü bölümünde yer alan 47, 48, 49, 50 ve 51. maddeler muhalefet partilerin ret oylarına karşı AK Parti’nin ‘kabul’ oyları ile Genel Kurul’da kabul edildi.

‘İç Güvenlik Paketi’ olarak bilinen, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın 5 maddesi daha kabul edilerek 52. maddeye gelindi.

Kabul edilen maddelerle illerdeki jandarma alay komutanları doğrudan il komutanı sıfatıyla valiye bağlandı.

Vali, o ildeki jandarma personelinin sicil amiri oldu. Jandarma personelinin görevden alma işlemleri İçişleri Bakanlığı’na devredilmiş oldu. Jandarma, personel kaynağını yine TSK’dan karşılamaya devam edecek.

‘İç Güvenlik Paketi’ görüşmeleri 21 gündür Meclis Genel Kurulu’nda görüşülüyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER