2017 Newroz programı açıklandı

Newroz kutlamalarına ilişkin uygulanacak program Diyarbakır'da açıklandı. Nusaybin'den başlayacak etkinliklerde 21 Mart'ta iki merkezde miting düzenlenecek.

2017 Newroz programı açıklandı

2017 Newroz kutlamaları için yapılacak program açıklandı. HDK, DTK, DBP, HDP ve KJA temsilcileri birlikte düzenleyecekleri program konusunda Diyarbakır’da ortak basın toplantısı düzenledi.

Açıklamada 33 büyük merkezdeki kutlamaların 17 Mart’ta Nusaybin’e yapılacak ziyaretle başlayacağı ve 21 Mart’ta Diyarbakır ve Van’da kutlama düzenleneceği belirtildi.

Basın toplantısında açıklamalar yapan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, “Canların toprağa düşmediği iki yıl yaşandı. Birlikte yaşam arzusu tek başına iktidar olma arzusuna yenildi. 2017 Newton’u içinde bulunduğumuz atmosferden dolayı hayati önemdedir. Özgürlük, adalet, barış duygularının haykırılacağı bir gün olacak. Barış atmosferi içinde hiçbir etkinlik talebi yasaklanmamalıdır. Newroz ateşine su dökülmesin. Başka bir ateş var ki ona su dökmemiz gerekiyor. Söndüreceksek annelerin yüreğine düşen ateşi söndürmemiz lazım. Toplum 2 yıldır kara bir kış yaşadı. Önümüzdeki mevsim bahar olacaktır. Kardeşlik, özgürlük ve barış halayında buluşalım” dedi.

‘GÖRKEMLİ KUTLAYACAĞIZ’

Baydemir’in ardından konuşan HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit de, “HDK olarak Türkiye kentlerinde Newroz’u görkemli bir şekilde kutlayacağız. Newroz, hiçbir zulüm, zorbalık sonsuz değildir. Bir zalime karşı isyan etmek, zorbaya ‘Hayır’ demek insanı mutlak zafere ulaştırıyor. Ülkeyi koyu bir karanlığa götürecek bir süreci yaşamaktayız. Ülkenin götürüldüğü karanlığa karşı Newroz ruhuyla direniyoruz” dedi. / Duvar

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2017, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER