23. Kürt Kültür Festivali hazırlıkları başladı

NAV-DEM, 23. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nin hazırlıklarının başladığını açıkladı. 23. Kürt Kültür Festivali, “Şengal ve Kobanê şehitlerine adanarak, özgürlük önderlikle demokratik ulus paradigmasını inşa edelim” şiarı ile düzenlenecek.

23. Kürt Kültür Festivali hazırlıkları başladı
NAV-DEM, 23. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nin hazırlıklarının başladığını açıkladı. 23. Kürt Kültür Festivali, “Şengal ve Kobanê şehitlerine adanarak, özgürlük önderlikle demokratik ulus paradigmasını inşa edelim” şiarı ile düzenlenecek.


Yazılı bir açıklama yapan NAV-DEM, 5 Eylül’de Almanya’nın Hagen kentinde yapılacak olan 23. Uluslararası Kürt Kültür Festivaline katılım çağrısında bulundu.

“Festivalimiz bu yıl devrimsel gelişmelerin yaşandığı bir süreçte gerçekleşiyor. Şengal ve Kobanê direnişleri mücadelemizin, Ortadoğu’nun devrimsel öncüsü olarak başladı” denilen açıklamada Kobanê zaferi ve HDP’nin seçim başarısının demokratik ulus paradigmasının halkların ve inançların özgürlüğünün inşası olduğu belirtildi. Rojava’dan sonra Türkiye’de halkların ve inançların kurtuluşunun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik ulus paradigmasının halkların umudu ve hedefi olduğu kaydedilen açıklamada, halkların bu tarihi özgürlük yürüyüşünde Avrupa’daki Kürdistanlılar ve dostlarının Şengal, Kobanê ve ardından HDP’nin seçim çalışmaları ile önemli oranda sonuçları etkileyen fedakarlıklar yaptığı belirtildi.

Bu dönemde Türkiye ve Kürdistanlı kurum ve şahsiyetlerle stratejik bir ortaklık yaratıldığına da dikkat çeken NAV-DEM, “Bu ortaklık ile büyük bir güç ve enerjiyi de açığa çıkarmıştır. Bu temelde bizler bu ortaklığı daha da güçlendirip, geliştirmeliyiz. Tarihi Şengal direnişi zaferle taçlandırmak, Kobanê ve Rojava’nın yeniden inşası, Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesi için görev ve sorumluluklarımız daha da artmıştır. Tüm kimliklerin ve inançların özgür ve eşit yaşamın adı olan demokratik ulus paradigmasını, bu festivalle daha da yaşamsallaştırmalı ve stratejik ortaklığımızı derinleştirmeliyiz. Barış ve demokrasinin mimarı Başkan Apo’nun özgürlüğü ile demokratik ulusu inşa etmek için seferberlik ruhu ile 23. Uluslararası Kürdistan Festivali için çalışmalıyız” dedi.

Festival hazırlık komitesinin 2 Temmuz’da hazırlık toplantısını yaptığını da belirten NAV-DEM, festival için tüm teknik ve bürokratik hazırlıkların bitirildiğini belirtti.

“Bu yılki festival, Şengal ve Kobanê şehitlerine adanarak, özgürlük önderlikle demokratik ulus paradigmasını inşa edelim şiarıyla düzenlenecektir” denilen açıklamada festivalin bir serhildan ruhu ile gerçekleşmesi gerektiğini kaydetti. Saldırılara karşı en etkili cevabın, festivale güçlü katılmaktan geçtiğini kaydeden NAV-DEM, “Bundan dolayı Avrupa’da yaşayan tüm Kürdistanlılara ve dostlarımıza çağırımız, festival için aktif çalışmalı, propaganda yapmalıdır. Tüm demokratik toplum merkezleri, ABDEM ve Demokratik Güç Birliği bileşenleri kendi ilişkilerinin tümünü bu seneki festivale katılmayı hedeflemelidir. Bütün gücünü harekete geçirmelidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2015, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER