Kurtulmuş: Çözüm sürecinin ismi, adımların şekli değişebilir

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, AK Parti’nin MHP’yle koalisyon oluşturması halinde çözüm sürecinin isminin değişebileceğini, süreçte bazı revizyonlar olabileceğini söyledi.

Kurtulmuş: Çözüm sürecinin ismi, adımların şekli değişebilir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan’a konuştu.

AK Parti’nin MHP’yle koalisyon oluşturması halinde çözüm sürecinde bazı revizyonlar olabileceğini, isminin değişebileceğini belirten Kurtulmuş özetle şunları söyledi:

‘Revizyonlar olabilir’

“MHP, ‘Çözüm sürecine karşıyız’ diyor. İsmi değişebilir, şu olabilir, bu olabilir ama Türkiye’de MHP seçmeninin de yaklaşık yüzde 48’i çözüm sürecinin sürdürülmesini istiyor.

“Süreçte bazı revizyonlar olabilir, yapılabilir. İsimlendirmeler değişebilir, şöyle olur böyle olur ama bu gidişatın zıddına, ‘Bırakın tekrar silahlı çatışma dönemi başlasın’ şeklinde bir şeye milletin razı olmayacağını düşünüyorum.

“Bizim hükümet olarak, ‘Bu iş artık kapanmıştır’ diye bir irademiz yok. Çözüm sürecinin yanında duran üç partinin aldığı oylar da ortada. Tereddütler, güvensizlikler çıkmış olabilir ama seçim sonuçları çözüm iradesini pekiştirmiş bir iradedir.

“Buradan kimsenin kolay kolay geri dönmeyeceğini düşünüyorum. Yüzde 80’i geçtik, geriye yüzde 20 en zor kısmı kaldı. HDP’nin, işi, ‘Ey elinde silah bulunanlar, silahı bırak’ haline getirmesi lazım. Elinde silah olacak, silah sesleri olacak, ondan sonra demokrasi olacak; burada bir çelişki var.

“Çözüm sürecini Türkiye halletmek mecburiyetindedir. İsmi değişebilir, adımların şekli değişebilir ama sonuçta silahların toprağa gömüldüğü, eşit yurttaşlık üzerinden yeni bir Türkiye’nin inşasını tamamlamak mecburiyetindeyiz.”

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2015, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER