4 ilde 39 kişi gözaltına alındı

4 ilde eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda 39 kişi gözaltına alındı.

4 ilde 39 kişi gözaltına alındı

Erzurum, İstanbul, Adana ve Adıyaman’daki ev baskınlarında aralarında HDP ve DBP yöneticilerinin de bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı.

DİHA’nın haberine göre; Erzurum’un Tekman ilçesinde Hamzanlar (Hêccergo), Yuvaklı (Gırsok) ve Çukuryayla (Bastok) mahallelerinde özel harekat timleri eşliğinde eş zamanlı ev baskınları düzenlendi. Baskınlarda, HDP yöneticileri Metin Çoban ve Metin Bingöl ile Ahmet İba, A. Sena İba, Sait Cergooğlu, Ramazan Bingöl, Sinan Değer, Abdullah Kaldır, Ali Kaldır, Umut Kaldır, Ayhan Kaldır, Barış Sarı, Mehmet Çağlar isimli yurttaşlar gözaltına alındı. Gözaltına alınan 13 kişi, Tekman Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Operasyonun gerekçesi öğrenilemezken, gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

İstanbul’da 7 gözaltı

İstanbul’un Maltepe, Sancaktepe, Ümraniye ve Beylikdüzü ilçelerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne bağlı polisler tarafından bir çok eve operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında HDP üye ve yöneticilerinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Adana’da 4 gözaltı

Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar, Misis ve Geçitli mahallelerinde Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerler tarafından birçok eve baskın düzenlendi. Baskınlarda İlker Yıldırım, Serkan Araz, Azat Araz ve Halil Karayılan adlı kişiler gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 4 kişi Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

Adıyaman’da 15 gözaltı

Adıyaman’da sabaha karşı Yeni Sanayi, Bahçecik mahalleleri ile Kömür beldesi ve Sarıkaya (Çig) köyünde, polis ve askerler 14 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Evlerde arama yapan polis ve askerler, 15 kişiyi gözaltına aldı.

DHA’nın haberine göre; gözaltına alınanlar PKK’ye yardımla suçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 19:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER