'Devlet heyeti ile Öcalan arasındaki görüşmeler sürüyor'

HDP İmralı Heyeti Üyelerinden Sırrı Süreyya Önder ile İdris Baluken, 4 Ağustos akşamı Kamu Düzeni Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu ile görüştü.

'Devlet heyeti ile Öcalan arasındaki görüşmeler sürüyor'

HDP’nin İmralı heyetinden Sırrı Süreyya Önder ile İdris Baluken’in Kamu Düzeni Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu ile görüştüğü iddia edildi. Görüşmenin ilk maddesi, Bakanlar Kurulu kararıyla günlerdir Habur sınır kapısında bekletilen 13 savaşçının cenazesinin geçişine izin verilmemesi konusu oldu. Görüşmede varılan uzlaşma ile cenazelerin geçişine, 4 Ağustos gecesi izin verildi.

ANF’nin HDP kaynaklarına dayandırdığı haberde, görüşmenin ikinci gündemi ise, çözüm süreci oldu. PKK lideri Abdullah Öcalan’la en son 5 Nisan’da görüşen HDP heyetinin üyeleri Önder ve Baluken, Öcalan’ın sağlığını, kendisi ile devlet heyetinin görüşüp görüşmediğini sordu.

Kamu Düzeni Müsteşarı Dervişoğlu, Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Görüşmelere ilişkin olarak da “Devlet heyeti ile Öcalan arasındaki görüşmeler sürüyor” dedi.

Görüşmede, İmralı Heyeti’nin Öcalan’la ne zaman görüşeceği konusunda ise herhangi bir gelişme yaşanmadı.

HDP’li kaynak görüşmeye ilişkin olarak, “Çözüm sürecinin devam etmesine ne kadar çok ihtiyaç olduğu karşılıklı olarak ifade edildi” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER