Salih Muslim Filistin lideriyle görüştü

PYD Eşbaşkanı Sali Muslim’in de içinde yer aldığı Suriye Demokratik Değişim Güçleri Ulusal Koordinasyonu’ndan bir heyet, Filistin Devlet Başkanı Mahmûd Abbas ile görüştü.

Salih Muslim Filistin lideriyle görüştü
Suriye Demokratik Değişim Güçleri Ulusal Koordinasyonu’ndan bir heyet, Suriye’de derinleşen toplumsal, siyasi, askeri, ekonomik ve sosyal kriz çözüm arayışları çerçevesinde Flistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı ziyaret etti.


Dün akşam saatlerinde Mısır’ın başkenti Kahire’de gerçekleşen ve Suriye krizi ve çözüm yollarının tartışıldığı görüşmede Suriye Demokratik Değişim Güçleri Ulusal Koordinasyonu Genel Koordinatörü Hesen Ebdulezîm ile PYD Eşbaşkanı ve Genel Koordinatör Yardımcılarından Salih Muslim’in başkanlığındaki heyette ayrıca Koordinasyon Kurulu üyeleri Munîr Bîtar ve Mihemed Hicazî de yer aldı. Filistin heyetinde ise, Filistin Devlet Başkanı Mahmûd Abbas, Flistin Kurtuluş hareketi Sekreteri Saib Irêqat, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Malikî, Filistin’in Mısır Büyükelçisi Cemal El-Şobekî ile Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan Filistin Hareketi Siyasi Merkezinden Enwer Ebdulhadî görüşmelere katıldı.

Görüşmede tarafların Suriye’deki durum, krizin çözüm yolları, savaşan tüm taraflar arasında bir ateşkesin nasıl sağlanabileceği, sivil ölümler ve yıkım, Suriye’nin bütünlüğünün korunması, Suriye halklarının özgürlük, toplumsal eşitlik ve adalet taleplerinin karşılanacağı ve herkesin iradesiyle içinde yer alabileceği demokratik Suriye’nin inşası konularının ele elınıp tartışıldığı öğrenildi.

Önümüzdeki süreçte  ilişkilerin sürdürülmesi yönünde mutabakata varıldığı belirtilen toplantının sonunda her iki taraf da siyasi çözüm yönünde sergilenen çabaları olumlu olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER