Pirsultan Abdal Derneği başkanına silahlı saldırı

Sultangazi Pirsultan Abdal Kültür Derneği Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş, dün akşam saatlerinden Cemevi’nden evine gittiği sırada eli silahlı ve sopalı kimliği belirsiz kişi yada kişilerce takip edilerek silahlı saldırıya uğradı.

Pirsultan Abdal Derneği başkanına silahlı saldırı

Sultangazi Pirsultan Abdal Kültür Derneği Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş’ı dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi yada kişilerce silahlı saldırıya uğradı.

Edinilen bilgilere göre, dün akşam saat 20.30 sıralarında Cemevi’nden çıkıp evine gitmek üzere yola çıkan Odabaşı, 3 kişi tarafından takip edilmeye başlandı. Ailesi ve arkadaşları ile telefon görüşmesi yapan Odabaş, Sefaköy Beşyol mevkiinde ailesi ve arkadaşları ile buluşarak, araç değişikliği yaptı. Florya kavşağında Odabaş ve yanındakilere 5 el ateş edildi. Olayda şans eseri ölen yada yaralanan olmazken, trafik polisinin olaydan haberdar edilmesine rağmen hiçbir şey yapmadığı belirtildi.

Alevi dernekleri, yaşananlara Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi önünde yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada konuşan Odabaş, son dönemde tüm kesimlere yönelik saldırı ve yönelimlerin gerçekleştirildiğini belirterek, barıştan yana olan tüm kesimlerin hedef alındığını belirtildi.

Odabaşı, “Buradan şunu söylemek isterim ki eğer barıştan, kardeşlikten yana olmak bedel gerektiriyorsa her türlü bedele hazırız” dedi. 

‘Olay devlet destekli değilse saldırı hemen aydınlatılsın'


Alevi dernekleri adına açıklamayı yapan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, daha önce de saldırıya maruz kaldığını ve can güvenliğinin olmadığını söyledi.

Demir, “Olay devlet destekli değilse saldırı hemen aydınlatılsın. Aksi halde organize bir şekilde ve Zeynel Odabaş’ın canına kast etmek amacıyla olduğu kanıtlanmış olacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER