Şırnak ve Van'da hükümet binalarına saldırı

Şırnak ve Van’da hükümet binalarına saldırılar düzenlendi. Mersin, Adana ve Van’da polisin operasyonlarından gözaltına alınanlardan 5’i tutuklandı. Cizre’de de polisin iş yerini taraması sonucu iki kişi yaralandı.

Şırnak ve Van'da hükümet binalarına saldırı

Şırnak’ta Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırılırken Van Başkale’de de Bebleşin Jandarma Karakolu’na saldırı düzenlendi.

Şırnak

Şırnak’ın Uludere ilçesinde eş zamanlı olarak Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda bir vatandaş yaralanırken, çatışma 10 dakika sürdü. Yaşanan çatışma sonrasında operasyon başlatıldı.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, saldırı sırasında 2 gün önce gözaltına alınan 7 kişinin adliyeye sevk edilmesi nedeniyle Hükümet Konağı binasındaki adliyede bulunuyordu. Encü, çatışmanın yaklaşık 10 dakika sürdüğünü söyledi.

Encü, “Adliye binasının içinde yaralanan yok. Adliye binasının dışında yaralanan vatandaş hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı” dedi.

Van

Van’ın Başkale ilçesinde Bebleşin Jandarma Karakolu’na uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırı düzenlendi.

Çatışma esnasında bomba yüklü bir araç karakol önünde duran zırhlı araca çarparak patladı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Çatışmanın yaşandığı sırada mühimmat yüklü bir araç karakol önünde bulunan zırhlı araca çarparak havaya uçtu. Patlamanın ardından iki araçta da yangın çıktı. Ayrıca zırhlı araçta bulunan mühimmatlarda havaya uçunca araçlara müdahale edilemedi.

İlk belirlemelere göre ölü ve yaralı olmadığı belirtildi.

Mersin, Adana ve Van’da 5 tutuklama

Mersin’de 3 gün önce Akdeniz ilçesinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 7 kişiden 2’si tutuklanmış, 1’i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 çocuk, savcılığa çıkarıldı. Savcılıktan alınan ifadelerinin ardından 4 kişi, tutuklanma talebi ile mahkemeye gönderildi.

Mahkemede ifadesi alınan 4 kişiden 2’si adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, geçtiğimiz hafta Suruç protestolarını evinin balkonunda izlerken kafasına isabet eden bir cisimden kaynaklı Bülent Ecevit Güngör’ün yaşamını yitirmesine ilişkin 15 yaşındaki A.A. ve Ö.U. tutuklandı.

Adana’da jandarma tarafından yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan dört kişi Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı’nda işlemlerinin tamamlanması ardından savcılığa sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alınan 3 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderildi.

2 kişi  “örgüt propagandası yapmak” ve “2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Van’ın Gevaş ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan iki kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından bir kişi önceki akşam saatlerinde ilçede askeri aracın geçişi esnasında meydana gelen patlamayla ilgisi olduğu iddiasıyla tutuklanırken bir kişi ise serbest bırakıldı.

Cizre’de polis iş yerini taradı: 2 yaralı

Şırnak’ın Cizre ilçesi Konak Mahallesi’nde devriye gezen polis aracından çevreye ateş açıldı.

Polisin açtığı ateş sonucu işyeri sahibi Sülayman Alyanak ve arabasını tamire gelen müşteri Salih Ataman, yaralandı.

Görgü tanıkları, polisin dükkana doğru ateş açtığını belirtti. Yaralanan iki kişi, çevrede bulunanlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bölgeye giden bir polis aracına ise roketatarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda, 2 polis yaralandı. Saldırıda roketatarın isabet ettiği Akrep adı verilen zırhlı araçta bulunan diğer polisler ateş açarak karşılık verdi.

Çatışma devam ederken yaralı polis memurları ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER