53 üniversiteli genç PKK'ye katıldı!

Türkiye ve Kürdistan'daki üniversitelerde okuyan 53 Kürt ve Türk genci AKP hükümetinin çözümsüzlükteki ısrar politikalarına tepki olarak PKK saflarına katıldı.

53 üniversiteli genç PKK'ye katıldı!
Türkiye ve Kürdistan'daki üniversitelerde okuyan 53 Kürt ve Türk genci AKP hükümetinin çözümsüzlükteki ısrar politikalarına tepki olarak PKK saflarına katıldı. Medya Savunma Alanları'nda basın açıklaması yapan gençler, “Tüm Kürt gençliğini Kürt halkının özgürlüğü için gerilla saflarına katılmaya çağırıyoruz” dedi.


Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; Kürt sorununun çözümü ve Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda adım atmayan AKP hükümetine karşı tepki olarak, Türkiye ve Kürdistan'daki üniversitelerde okuyan 53 Kürt ve Türk genci Medya Savunma Alanları'nda gerçekleştirdikleri bir basın açıklaması ile HPG ve YJA Star saflarına katıldı. Gençler adına açıklamayı, Dicle Üniversitesi’nden PKK saflarına katılan Botan Serhat okudu.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununun demokratik-siyasal çözümü için 2013 Newroz deklarasyonu ile yeni bir süreç başlattığına dikkat çeken Serhat, “Kürt sorununun siyasal çözümü ve Türkiye'nin demokratikleşmesi için tarihi bir fırsat yaratarak taraflara şans tanıdı.

KCK, bir taraf olarak üzerine düşeni büyük bir özveriyle yerine getirdi, ateşkes ilan edip silahları susturdu. HPG, YJA STAR PKK'lileri Türkiye ve Kuzey Kürdistan sınırlarının dışına çekildi. Çözüm istemeyen rantçı odakların, provokatör çevrelerin tüm hesaplarını, çabalarını boşa çıkaran bir duyarlılıkla hareket etti” dedi.

‘AKP HÜKÜMETİ ÜZERİNE DÜŞEN HİÇBİR GÖREVİ YERİNE GETİRMEDİ’

Öcalan’ın ve Özgürlük Hareketi’nin bu büyük fedakarlığına rağmen, Kürt sorununun asıl sorumlusu, halkların çektiği acıların mimarı olan Türk devleti ve AKP hükümetinin üzerine düşen hiçbir görevi yerine getirmediğini de belirten Serhat şunlara dikkat çekti: “Çözüm umudunu güçlendirecek, demokratik çözüm ve barış atmosferini oluşturacak hiçbir adım atmadı. Tersine yeni karakollar, kale kollar inşa ederek, sınırlardaki ve Kürdistan coğrafyasındaki askeri varlığını güçlendirerek, askeri amaçlı barajların yapımını hızlandırarak savaş hazırlığı yaptı. Kürdistan tarihini ve coğrafyasını sular altında bırakan, tahrip eden projelerini yoğunlaştırarak gerçekte coğrafyamıza ve varlığımıza değer biçmediğini ortaya koydu.

En önemlisi de çözüm sürecinin, barış ve demokrasi stratejisinin mimarı olan önder Apo'nun koşullarında hiçbir değişiklik yapmadı. Önder Apo'yla yapılan görüşmelerin yasal-hukuki zeminini oluşturmadı.”

‘AKP ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ DERİNLEŞTİRDİ’

Kürt halkının ve legal demokratik kurumlarına siyasi soykırım operasyonlarının aralıksız yoğunlaştığını da kaydeden Botan Serhat, zindanlarda rehin tuttuğu hasta tutsakları iyileştirici hiçbir adım atmadığını da ifade etti.

Rojava’da Kürt halkının özgürlüğüne saldıran çetelere, askeri, ekonomik anlamda destek olduğunu da belirten Serhat, “Özcesi AKP hükümeti çözüm için söz verdiği hiçbir görevini yerine getirmedi. Tıpkı Roboski'de olduğu gibi 2013 Newroz deklarasyonundan sonra da katliamlar yapmaya devam etti. Gever'de, Lice'de, Taksim'de çözüm isteyen insanlarımıza silahla yöneldi, katletti. Böylece AKP hükümeti kendisinden önceki hükümetlerin politikalarını tekrar etmekten öteye gidemedi. Oyalama politikalarıyla halkımızı ve Türkiye kamuoyunu istismar etti, çözümsüzlüğü derinleştirdi” dedi.

‘KÜRT GENÇLERİ ÇÖZÜMSÜZLÜK POLİTİKALARINA KARŞI PKK SAFLARINA KATILMALI’

“Biz, AKP hükümetinin çözümsüzlük politikalarına karşı tavır olarak Kürdistan dağlarına gelmiş bulunuyoruz. Dicle ve Van 100'üncü Yıl Üniversiteleri başta olmak üzere, tüm üniversitelerden Kürdistanlı gençler olarak halkımızın özgürlük iradesine sahip çıkmak, AKP hükümetinin çözümsüzlük politikalarına tavır koymak için gerilla olmaya, HPG ve YJA STAR saflarına katılmaya karar verdik” diye devam eden açıklamada, bu karar ve tavrın kamuoyuna duyurulduğu belirtildi. Serhat son olarak, üniversiteliler başta olmak üzere, tüm Kürdistanlı gençleri, soykırım siyasetine, çözümsüzlük politikalarına karşı tavır koyarak, gerilla saflarına katılmaya çağırdı.

AMED: GENÇLER BU SÜREÇTE EN RADİKAL DURUŞUNU SERGİLEMELİ

Serhat’ın ardından söz alan ve Dicle Üniversitesinden gerilla saflarına katılan Dilpak Amed ise, son zamanlarda üniversitelerde Kürt öğrencilere yönelik gelişen saldırılara dikkat çekti.

"Bilindiği gibi son zamanlarda üniversitelerde Kürt öğrencilerine yönelik saldırılar gelişiyor. Bu saldırılar özellikle Dicle üniversitesinde başladı ve tüm üniversitelere dağıldı” diyen Amed, hassas bir süreçten geçildiğini belirtti.

Bu süreçte omuzladıkları ağır bir yük olduğunu kaydeden Amed, “Çünkü biz bu halkın gençleriyiz, halkımızın, değerlerimizin savunma gücüyüz. Biliyoruz ki, bugün Rojava'da büyük bir devrim yaşanıyor. Bugün Kobani'de çetelere karşı büyük bir direniş sergileniyor. Rojava'da Kürt halkına karşı gelişen çete saldırıları Dicle üniversitesinde başladı ve tüm Kürdistan'a yayıldı. Bu yaşanılanları şöyle değerlendirmek gerekir: AKP'nin amacını hem Kürt halkı hem de Kürt gençliği biliyor. Bu saldırılara, AKP politikalarına karşı daha radikal bir duruş sergilemeliyiz. Onun için çağrımız tüm Kürt gençlerinedir. Ve diyoruz ki; bu süreçte gelişen saldırılara karşı en radikal biçimde durmak gerekiyor. Bu saldırılara karşı Önderliğimizi, Kürt halkını, kültürümüzü ve dilimizi savunalım. Çağrımız ilk olarak tüm üniversitelerdeki gençlere ve Kürt gençliğinedir. Yeni bir özgür yaşamı birlikte inşa edebiliriz diyoruz. Burası yeni yaşamının yaratıldığı yerdir. PKK yeni yaşamın yaratıldığı yerdir. Ve diyoruz ki; gelin ve birlikte yeni yaşamı yaratalım, Önderliğimizi ve halkımızı özgürleştirelim" dedi.

TÜRK, TÜRKMEN VE ÇERKEZ DE VAR

Aslen Türkmen olan Viyan Türkmen ise, kendisiyle birlikte gelen Türk ve Çerkez arkadaşlarının olduğuna dikkat çekerek şunları ifade etti: "Ben Nevşehir'den gelen bir Türkmenim. Yanımızda İstanbul'da gelen Çerkez ve Uşak'tan gelen Türk arkadaşlarım adına da konuşuyorum. Önderliğin başlattığı bu barış ve demokratikleşme süreci sadece Kürdistan için değil; tüm Türkiye ve Ortadoğu halkları için bir demokratikleşme ve barış sürecidir. Tüm Kürdistan ve Türkiye gençlerini insanca bir yaşam için, onurluca bir yaşam için bu mücadeleyi sahiplenmek ve yükseltmek için gerilla saflarına katılmaya davet ediyorum."

Sözlerini "Yaşasın Halkların Kardeşliği, Bîjî Serok Apo, Bê Serok Jiyan Nabe ve Jin Jiyan Azadî" sloganları ile bitiren PKK'li Viyan Türkmen'e PKK'lilerden coşkulu bir şekilde eşlik etti. / anf

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 19:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER