61 yıl sonra bulundu!

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Kadı Köyü'nde 1944 yılında 15 yaşındayken hayvanları otlattığı sırada ortadan kaybolan Ahmet Sevdin, 61 yıl sonra 2005 yılında akrabaları tarafından Kuzey Irak'ta bulundu.

61 yıl sonra bulundu!
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Kadı Köyü'nde çobanlık yaptığı sırada kaybolan ve 61 yıl sonra akrabaları tarafından Kuzey Irak'ta bulunan 85 yaşındaki Ahmet Sevdin, "benim başımdan geçenleri anlatsam anlamazsınız, benim başıma gelenler kimsenin başına gelmedi. Dedi.

 

Bir tarafı felç olmuş bir şeyleri tutunca parmaklarımı hissetmiyorum, ayaklarım ağrıyor basamıyorum, başım ağrıyor rahat elleyemiyorum" şeklinde konuştu.

 

KARDEŞLERİ HEP İZİNİ ARADI

 

Kardeşleri hep aradı belki de bir gün buluruz umutlarını hiç yitirmediler evet bir gün mutlaka bir izine rastlayacaklardı. Kendilerinden sonraki çocuklarına da aynı aramayı sürdürsünler diye vasiyetler de bulundu.

 

BABAMIN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİM

 

Köyün çobanlığını yaparken koyunlarıyla birlikte 1944 yılında Kuzey Irak'a geçen ve bir daha geri dönemeyen 85 yaşındaki Ahmet Sevdin'i akrabaları uzun süre aradı. Ancak bir türlü bulunamayan 85 yaşındaki Ahmet Sevdin'den umudunu kesmeyen yeğeni Mustafa Sevdin, babasının vasiyeti üzerine amcasının izini sürdü.

 Mustafa Sevdin, Babam senden bu dünyada tek bir şey isteyeceğim oda kardeşimin izini aramayı bırakma nereye kadar giderse gitsin sürdür. Belki bir gün bir yerde bir iz çıkar karşına ve bulursun amcanı senden tek bunu istiyorum dedi. 

 

61 YIL SONRA GELEN MUTLULUK

 

Kuzey Irak'a giden Mustafa Sevdin, buradaki akbaralarından da amcası Ahmet Sevdin'i sordu. Uzun süren araştırmalar sonrası amcası Ahmet Sevdin'i 2005 yılında Kuzey Irak'ın Dohuk kenti Bınarink Köyü'nde bulan Mustafa Sevdin, Yüksekova'daki Kadı Köyü'ne amcasıyla birlikte geri döndü.  

 

Aile 85 yaşındaki Ahmet Sevdin'e kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, Ahmet Sevdin ise 9 yıldır kimliksiz yaşamanın sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı. Amcasını Kuzey Irak'ta bulan Mustafa Sevdin, "Amcamı 2005 yılında buldum. Ama amcam akli dengesini yitirmiş. Hiçbir şey hatırlamıyor. Yaşlılığa bağlı birçok hastalığı var. Doktora götüremiyorum. Çünkü hiç bir ülkenin nüfus kütüğünde kaydı yoktur. Dedi.

 

Zorladık biraz bir kaç kelime de olsa onun sesinden alalım yaşadıklarına dair zorladı da kendisini ve bize birazda olsa verdi aslında almamız gereken cevapları ve biz hem Ahmet amcanın hikayesini iki kelimeyle de olsa ondan hemde yeğeni Mustafa’dan siz değerli okuyucularımız için görüntüledik. Söyleyeceklerimizi fazla uzatmadan onlardan dinleyelim isterseniz. / Yüksekova Güncel

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER