9 merkezde Newroz coşkusu

Güçlükonak, Baykan, Midyat, Hazro, Ergani, Amed ve Bingöl’de düzenlenen Newroz kutlamalarına binlere kişi katıldı

9 merkezde Newroz coşkusu

Güçlükonak, Baykan, Midyat, Hazro, Ergani, Amed, Lice, Bingöl ve Adıyaman'ın Bulam beldesinde düzenlenen Newroz kutlamalarına binlere kişi katıldı. Kadınların yöresel kıyafetlerle renk cümbüşüne çevirdiği kutlama alanında, “Oy namustur, namus satılmaz” sloganı atıldı.

GÜÇLÜKONAK

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde de Newroz binlerce kişinin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. İlçe halkı sabah erken saatlerinden itibaren kutlama alanına akın etti. Yöresel kıyafetleri giyen kitle, Bağlar Mahallesi'nde bulunan BDP İlçe Örgütü binası önünde toplandı.

Binlerce kişi müzik eşliğinde halay çekti. Alanda Öcalan'ın dev posteri ve Paris'te katledilen üç Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in fotoğrafı asıldı. Kitle tarafından PKK, KCK ve YPG bayrakları açıldı. Newroz alanı sarı, yeşil, kırmızı BDP bayraklarıyla süslendi. Çekilen halaylar sırasında kitle sık sık "Bijî Serok Apo", "Öcalan" sloganı attı. "Öcalan'a özgürlük" imza kampanyası standı kuruldu. Stanttaki yoğunluk dikkat çekerken, yöresel kıyafetleri ile kutlamaya katılan binlerce kişi ve taşınan bayrak ve flamalar ile alan renk cümbüşüne döndü. Kadınların yoğunlukta olduğu kutlamada, kadınların çocuklarını da yanlarına alarak kutlamalara katılması dikkat çekti.

Newroz alanına kurulan sahneye ise "Kadını özgürleştirmeyen devrim, devrim değildir", " Özgür kadınla demokratik ulusa", "Özgür önderlik özgür kadın özgür toplumdur" ve "En güzel kadın hayatı özgür yaşayan kadındır", "Ya duvarları yıkacağız ya Bakûr'u Rojavalaştıracağız", "Silav ji berxwedana şoreşa Kurdistanê re", "Bi rihê Egît û Mazlûman Newroz pîroz be" ve " Bi jina azad ber bi xweseriya demokratîk" pankartı açıldı. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ile Newroz programı başladı. 

Kutlamaya HDP Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak başta olmak üzere Şırnak il ve ilçe eş başkan adayları ile ilçe yöneticileri katıldı. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, yaptığı konuşmada, "Merhaba Demirci Kawa'nın torunları, merhaba Mazlum Doğan'ın yoldaşları, merhaba Başkan Apo'nun takipçileri. Merhaba Newroz ateşini büyük bedeller ile gürleştiren siz Güçlükonak halkına" dedi.

Güçlükonak halkı katliam, işkence ve sürgünlere rağmen onurundan vazgeçmediğini söyleyen Sarıydız, “Bugün Newroz ateşi etrafında özgürlük halayına durmanız bunun en iyi fotoğrafıdır. Şırnak'ta Demokratik belediyeciliğe dahil olmayan tek ilçemiz Güçlükonak'tır. 30 Mart günü Güçlükonak halkı da Newroz coşkusu ve ruhu ile sandığa gidecek. 30 Mart sabahı direnişin kalesi Güçlükonak da demokratik ve özgürlükçü belediyeler kervanına katılacak. Kürdistan'da başta AKP olmak üzere bütün sistem partilerini sileceğiz" dedi

HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Güçlükonak halkının Newroz'unu kutladı.

"Kürdistan'da yeni yaşamın yaratıcısı Başkan Apo'nun Newroz'unu kutluyorum. Direniş ateşini harmanlayarak Newroz'u bizlere armağan eden bütün Newroz şehitlerinin Newroz'unu kutluyorum" dedi.

Irmak’ın “2015 Newroz'unu Başkan Apo ile kutlama sözünü veriyor muyuz? 30 Mart'ta Başkan Apo'ya seçim zaferini hediye edecek miyiz?" diye sorması üzerine alanda bulunan binlerce kişi hep bir ağızdan "Evet" cevabını verdi.

Newroz ateşi "Bijî Serok Apo" sloganları eşliğinde yakıldıktan sonra yerel sanatçılar ve Laleş Kültür Sanat Merkezi bünyesinde çalışmalarını yürüten Koma Laleş, Hamit Dayana ve sanatçı Erol Berxwedan tarafından söylenen şarkılar eşliğinde çekilen halayların ardından kutlama sona erdi.

BAYKAN

Baykan’da Newroz kutlamasına katılan binlerce kişi ilçeye 2 kilometre uzaklıktaki Orman Deposu'na akın etti. İlçe merkezinde bir araya gelen kitle, yüzlerce araçlık konvoyla kornalar eşliğinde kutlamanın yapıldığı alana geçti. Islık, zılgıt ve alkışlarla alana giriş yapan kitle arasında en çok dikkat çeken ise, rengarenk kıyafetleriyle kadınlardı.

"Bijî Nerwoz”, “Yaşasın Newroz" pankartıyla kortej eşliğinde alana giriş yapan gençler ile polisler arasında arama noktasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Polislerin gençlerin taşıdığı PKK ve KCK bayrakları ile PKK lideri Abdullah Öcalan posterlerine el koymak istemesi üzerine gençler, karşı çıkarak alana girdi. Alan, BDP ve HDP bayrakları ve sarı, kırmızı, yeşil flamalarla süslenirken, girişe ve platformun bulunduğu yere "Öz yönetimle, özgür kimliğe. Hizmet geleneğini sürdürmeye geliyoruz" pankartları ile Öcalan posterleri asıldı. 

Kutlamaya binlerce yurttaşın yanı sıra BDP Baykan Belediye Eşbaşkan adayları Ali Aydın ve Selva Erdoğan, Siirt Belediye Eşbaşkan adayları Tuncer Bakırhan ve Belkiza Beştaş Epözdemir de katıldı

"Bijî Serok Apo", "Newroz pîroz be" ve "Oylar namustur, namus satılmaz" sloganları atılan kutlamada, halk uzun bir süre davul zurna eşliğinde halay çekti. Halaya yoldan geçen turistler de katıldı.

Alanda Öcalan'a Özgürlük Platformu tarafından başlatılan imza kampanyası çerçevesinde kurulan imza standında yüzlerce imza toplandı. Program Siirt NÇM sanatçılarından Xwejîn Botan'ın sahne almasıyla başladı. 

Kutlamada konuşan BDP PM üyesi Hatip Çaplık, herkesin Newroz'unu kutladı.

Siirt Belediye Eşbaşkan Adayı Tuncer Bakırhan ise, Newroz'un barış günü olduğunu dile getirerek, "Siz Baykanlılar ilk kez Newrozu kutluyorsunuz. Bu coşkunuz ve sahiplenişinizden dolayı sizleri kutluyorum. Newroz Dehak'ların karşısında Kawa'nın isyanıdır. Kawa özgürlük ve isyandır. Kürtler yüzyıllar önce yakılan ateşe bundan dolayı sahip çıkıyor. Bugüne kadar Newroz için mücadele verip, şehit düşenler bilsin ki Baykan halkı onların yanındadır. Onların bayrağını yerde bırakmadınız. Bu bayrak inşallah bütün Kürdistan'a barışı getirecektir" dedi.

30 Mart yerel seçimlerinin Kürt halkı içi çok önemli olduğunu belirten Bakırhan, "Sabah akşam çalışmalıyız. Biz kazanırsak, barış kazanacaktır. Kürt halkı kazanacaktır. Ama AKP kazanırsa Bilal Erdoğan, Kürtlerin düşmanları, yalancılar ve hırsızlar kazanacaktır. Burada ilk kez Baykan Belediyesi'ni kazanarak, buraya hizmet edeceğiz. Adaylarımız sabah akşam çalışarak size layık olacaktır" dedi. BDP Baykan Belediye Eşbaşkan Adayı Selva Erdoğan da, Newroz'un Kürt halkına barış getirmesini diledi.

Konuşmaların ardından Bakırhan ve beraberindeki eş başkan adayları, Newroz ateşini yaktı. Daha sonra sahne alan İstanbul NÇM sanatçılarından İdris Demir ve Koma Agirê Jiyan'ın seslendirdiği ezgiler eşliğinde halk halay çekti.

MİDYAT 

Midyat’taki Newroz kutlamasına da binlerce kişi katıldı. Newroz alanına sonradan gelen HDP, DTK, "KCK" Mardin ana davasından tahliye olan Mardin İl Genel Meclisi Başkanı Nazım Kök, Midyat Süryaniler Derneği, MEYA-DER Midyat, Kıbrıs ve Almanya'dan gelen Êzidi misafirler halkı selamladı.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi, Midyat, Burdur, İzmir cezaevlerinden tutulan siyasi tutsakların gönderdiği Newroz mesajı okundu. Kutlamada konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Ahmet Türk, Arap ve Kürt kardeşleri için Newroz'un kurtuluş günü olduğunu söyledi. Newroz'un halkların birlikte mücadele ettiği gün olduğunu belirten Türk, "Mardin'deki bütün halklara sesleniyorum, bir birimize muhtacız. Eğer biz halklar birimizi kucaklamasak Ortadoğu'da yok olup gideriz. Bugün Suriye, Mısır, Ukrayna'yı görüyorsunuz. Uluslararası güçler halkların üzerinde ne kirli oyunlar yürütüyor" diyerek ilçede, devletin yanında yer alanların seçimlerdeki tutumların mahkûm edilmesini istedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın halkların barışı için yarattığı muazzam fırsatların sistem partiler tarafından anlaşılmadığını dile getiren Türk, şunları söyledi: "Ama biz Kürtler bu partilerin oyunlarına kanmayacağız. 30 Mart yerel seçimlerde halkımızın özgürlük mücadelesine yükseltmek için seçimlere gidiyoruz. Öcalan'ın dediği gibi 'seferberlik ruhu' ile seçimlere giderek sert bir sesle partimizin renkleri ile haritamızı çizeceğiz" dedi. 

Mardin Belediyesi Eşbaşkan Adayı Februniye Akyol ise, bütün halkların Newroz'unu kutladı. Mazlum Doğan, şahsında özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenleri anan Akyol, "Mazlum Doğan'ın yaratığı Newroz ateşi bugün halkların içini ısıtıyor. Bu topraklar için canını feda eden şehitlerimizi anıyoruz. Bugüne kadar bizi özgürlüğümüzden mahrum bıraktılar. Egemen eril zihniyetleri bugüne kadar 'lağım' kokusu dışında, bize ne verdiler. Bizde, bu kokuyu yaşatanları 'lağım' kokuları ile bu topraklardan göndereceğiz" dedi. 

BDP Midyat İlçe Başkanı Fevzi Bekle, Newroz ateşinin Öcalan'ın yükselttiğini ifade ederek, "Egemen devletler Ortadoğu'yu Kürdistan'sız bırakmak istedi. Ama özgürlük mücadelemiz ile bu hesapları bozduk" dedi. 

Midyat Belediyesi Eşbaşkan Adayı İlhan Bayar da, BDP'nin halkların huzurunu bozduğunu söyleyenlere karşı, halkların el ele Newroz’u kutladığını söyledi.

Midyat’ın kültür mozaiği, içinde hep birlikte 30 Mart'ta, sarı kırmızı, yeşil renkleri ile bir daha yaşam bulacağını da sözlerine ekledi.

HAZRO 

Amed’in Hazro ilçesinde Newroz ateşi yüzlerce kişinin katılımıyla coşkulu bir şekilde yakıldı. Hürriyet Mahallesi Newroz Alan'ında yapılan kutlamaya Hazro Belediye eşbaşkan adayları Güler Özavcıdoğu ve Fuat Mehmetoğlu'nun yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Alan BDP bayrakları ile süslenirken, kadınlar da giydikleri yöresel kıyafetlerle alanı renklendirdi. Öcalan'ın posterleri, PKK, KCK ve BDP bayrakları alanda dalgalandırıldı. Newroz Alanı’nın girişine "Demokratik Kurtuluşla, özgür yaşam Newroz'una" pankartı asılırken Newroz Alanı'na ise "Öcalan'a özgürlük, soykırıma son", "Newroz Pîrozbe" ve Öcalan'ın ve HPG komutanlarından Numan Kurtulmuş'un fotoğrafının bulunduğu "Örgütlü gençlikle özgür geleceğe" yazılı pankartlar asıldı.

Kutlamada konuşan Hazro Belediye Eşbaşkan Adayı Güler Özavcıdoğu, halkın Newroz’unu kutladı. Mazlum Doğan'larla başlayan Newroz coşkusunun bugünlere kadar geldiğini ifade etti.

Eşbaşkan Adayı Fuat Mehmetoğlu ise, "Newroz pîrozbe" diyerek başladığı konuşmasında "30 Mart seçimleri Kürtler açısından referandum niteliğindedir. Aynı zamanda Kürt halkının önderliğine verdiği sözü yerine getirmekle beraber, önderliğimizin özgürlüğüne daimi özgürlük sağlayacaktır" dedi. 

Ardından kadınlar ve eşbaşkan adayları, "Bijî Serok Apo" sloganı ve büyük bir coşku eşliğinde Newroz ateşini yaktı. Newroz ateşinin yakılmasının ardından yerel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde yüzlerce kişinin çektiği halaylarla etkinlik sona erdi.

ERGANİ 

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Ergani Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Newroz’u kutladı. Ergani Meslek Yüksek Okulu önünde yapılan kutlamaya, Ergani Belediye Eşbaşkan Adayı Ramazan Kartalmış, BDP Ergani ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Davul zurna eşliğinde kutlamada halay çeken öğrenciler, "Biji Serok Apo", "Bê Serok jiyan na be", "Gençlik Apo'nun fedaisidir" ve "Şehit namirin" sloganları attı.

Kutlamada konuşan Ergani Belediye Eşbaşkan Adayı Ramazan Kartalmış “Newroz, zulme karşı başkaldırıdır. Newroz özgürlük, kurtuluştur. Çünkü Newroz tüm mazlum halkların zulme karşı kurtuluşun ismidir. Bugün sadece Kürdistan değil tüm Ortadoğu'da bu ruhla kutlanılıyor. Ama Kürtler için mutlaka daha farklı bir anlamı var” dedi.

Kartalmış, Newroz’un Kürtlerin özellikle son yüzyıllık uğramış oldukları baskı zulüm politikalarına karşı direnişin sembolü olduğunu da belirtti.

Kutlama davul, zurna eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi. 

AMED 

Dicle Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği öncülüğünde, üniversitenin Basketbol Sahası'nda Newroz kutlaması gerçekleştirildi. Kutlamaya, BDP Amed İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Dicle Fırat Kültür Merkezi sanatçıları ve bini aşkın öğrenci katıldı.

Ziraat Fakültesi'nden "Newroz ateşi ile özgürlüğe doğru", "Newroz’un başlattığı direniş ruhu ile gençliğin mücadelesi ile devam edecek", "Kawa'nın yaktığı Mazlum Doğan'ın yükselttiği Newroz ateşini gençlik omuzlayıp taşıyacak", "Newroz ateşi ile bütünleşelim, Önderliği özgürleştirelim", Newroz ateşini alevlendirelim direnişi yükseltelim" ve "Kawa'lardan Mazlum'lardan devraldığımız Newroz ateşini söndürtmeyerek mücadeleyi yükselteceğiz" pankartlarıyla bini aşkın öğrenci Basketbol sahasına doğru yürüyüşe geçti.

Sık sık " Newroz piroz be", "Biji serok Apo" sloganları atan öğrenciler Eğitim Fakültesi önüne geldikleri sırada polis engeline takıldı. Polisin yürüyüşe izin vermemesi nedeniyle polis ve öğrenciler arasında kısa süren gerginlik yaşandı. Ardından polis amiri yasa dışı slogan atmamaları ve kaldırımdan yürümeleri konusunda uyarıda bulunurken, öğrencilere "Yasa dışı slogan atarsanız, daha önce de yaptığımız gibi sizleri tespit edip ailelerinize haber veririz" diyerek tehdit etti.

Polis amirinin uyarı ve tehditlerini dinlemeyen binlerce öğrenci yolu tamamen kapatarak yürüyüşe devam etti. Yoldan geçen araçların öğrencilere korana çalarak destek vermesi üzerine polisin özellikle arabaların plakalarını aldı. Basketbol Sahası'na gelen öğrenciler saygı duruşunun ardından konuşan BDP Amed İl Eşbaşakını Zübeyde Zümrüt, "Elbetteki Newroz'u bu aşamaya getirmek için çok bedel ödedik. Bugün milyonlar sahipleniyor. Bunun önünü açan genç yoldaşlarımız oldu. Genç yoldaşlarımızın direnişini selamlıyor ve kutluyoruz" şeklinde konuştu. 

Ardından Newroz ateşi yakıldı. Öğrenciler Dicle Fırat Kültür Merkezi sanatçılarının seslendirdiği şarkılarla çekilen halaylarla sona erdi. 

LİCE

Amed’in Lice ilçesine bağlı Şenlik köyündeki "Şehit Amed Şehitliği" karşısında bulunan boş alanda düzenlenen kutlamaya, 30 köyün sakinlerinin yanı sıra Amed ve Lice'den yüzlerce kişi katıldı. Kutlamanın yapıldığı alana giden yola Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posteri ile KCK bayrakları asılırken, halk inisiyatifi tarafından önlem alındığı görüldü. Alana Öcalan'ın fotoğrafının yanı sıra farklı tarihlerde yaşamını yitiren PKK ve HPG gerillaları ile PKK'nin öncü kadroları ve Paris'te katledilen 3 Kürt kadın devrimcinin posterleri asıldı. Dört bir yanı poster, döviz, pankart ve PKK, KCK, YPG bayrakları ile süslenen alana çok sayıda seyyar satıcının da gelmesi dikkat çekti. Kutlama öncesi "Şehit Amed Şehitliği"ni ziyaret eden binlerce kişi "Çerxwa Şoraşê" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulundu. 

Kitle daha sonra marş ve "PKK halktır halk burada", "Beji serok Apo" ve "Ey şehit riyate riyame ye" sloganları eşliğinde kutlamanın yapılacağı alana doğru yürüyüşe geçti. Daha sonra hazırlanan Newroz ateşi alkış, zılgıt, ıslık ve sloganlar eşliğinde yakıldı. Newroz ateşi ile birlikte halk halay çekti. Halk inisiyatifi adına yapılan açıklamada, Öcalan'ın durumunun savaş ve barış gerekçesi olduğuna dikkat çekilerek, Öcalan'ın 2013 Newroz’u ile başlattığı demokratik çözüm sürecinde hükümetin üzerine düşeni yapmamak ile birlikte karakol ve kalekol yapımlarına hız verdiği belirtildi.

İnisiyatif, 21 Mart Amed Newrozu'nda PKK lideri Abdullah Öcalan'ın okunacak mektubunun sürecin kaderini belirleyeceğini vurgulayarak, "Kimse Kürt özgürlük mücadelesini kandırmaya, küçümsemeye çalışmasın. Biz halk olarak 35 yıldır onurluca sürdürdüğümüz bu savaşı gerekirse yıllarca sürdürmeye hazırız. Önderliğimizin ve hareketimizin ölünceye kadar arkasında olacağımız sözünü veriyoruz" diye belirtti.

Açıklamanın ardından Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçiden Leyla Şaylemez'in annesi Sifa ve babası Cumali Şaylemez halkı selamladı. Baba Şaylemez, çatışmalarda yaşamını yitirenler sayesinde özgürce Newrozların kutlandığına dikkat çekerek, "Huzurunuzda bir kez daha şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyor, teşekkür ediyorum. Henüz 15'in de 20'sinde ya da 30'un da o küçük bedenlerin toprağa düşmesi hepimizi acıtıyor, yüreğimizi yakıyor. Ama biliyoruz ki bedel ödenmeden kazanımda olmuyor. Bunu Avrupa'da da gördük. Demokrasinin kalesi denilen Avrupa'da 3 kadın siyasetçimiz sırf Kürt oldukları için katledildiler. Bu da demektir ki Kürt olunca demokrasi olmuyor. İşte bu nedenle mücadelemizi daha da yükseltmemiz gerekmektedir" diye kaydetti.

Şaylemez'in ardından sanatçı Seyda Perinçek sahne aldı. 

BİNGÖL

Bingöl'ün Solhan ilçesinde Newroz kutlaması Yeni Garaj'da yapıldı. Newroz için bir araya gelen kitle Newroz Alanı'nda toplanmaya başladı. Alanda Öcalan'ın dev posterleri, PKK'nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan ve Zeynep Kınacı'nın posteri ve dev KCK bayrağı asıldı. Alanda Öcalan'a özgürlük için imza standı kuruldu. Alana gelen BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, alkışlarla karşılandı. Sık sık "Biji Serok Apo, "Şehit Namirin" sloganlarının atıldığı alanda saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşunun ardından konuşan Solhan Belediye Başkan Adayı Mehmet Şirin Yanılmaz, hiçbir aşiretin ve kişinin değil halkın adayı olduğunu belirterek, "Şimdiye kadar burada belediye başkanlığı yapanlar sürekli birilerini kayırarak halk arasında ayrıştırmaya sebep oldular biz ayrıştırmanın önüne geçerek halkın özgürlüğün ve barışın öncülüğünü yapacağız" dedi.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise, şunları aktardı: "Yarın 4 parça Kürdistan'ın Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun kalbi Amed'de atacak Öcalan'ın okunacak olan manifestosuyla Türkiye Ortadoğu ve dünya kendine çeki düzen vermeye hazırlanıyor. Bundan birkaç yıl önce bir onbaşı bir uzman çavuş bir köye geldiğinde köyün tamamını sıraya dizerdi. Ama şimdi bir Kürt lider çıktı bütün Ortadoğu'yu sıraya diziyor yarın önder Apo'nun Amed Newrozu'nda okunacak olan manifestosuyla Ortadoğu'da dengeler yeniden düzenlenecek. Dünyanın bütün ülkeleri Kürt halkı üzerindeki politikalarını yarın yeniden gözden geçirecek."

ADIYAMAN 

Adıyaman'ın Pınarbaşı (Bulam) beldesinde Newroz kutlaması gerçekleştirildi. Zerban Alanı BDP flamaları ile süslenirken, alana "Özgür kadınla Demokratik ulusa" Paris'te katledilen üç Kürt kadın devrimcinin fotoğraflarının olduğu pankartlar asıldı. Mutlamaya, Pınarbaşı Belediyesi Eşbaşkan adayları Mehmet Çağlan ve Cemile Bilgiç, BDP Çelikhan İlçe Başkanı Veysel Demirci, BDP PM üyesi İnan Kızılkaya, BDP Adıyaman İl Eş Başkanı Abuzer Küçükkelepçe, Adıyaman Belediyesi Eş Başkan Adayı Erdal Yavaş katıldı.

Yapılan saygı duruşunun ardından Newroz ateşi yakılarak halay çekildi. Açılış konuşmasını yapan BDP Çelikhan İlçe Başkanı Veysel Demirci, "Özgür Önderlik Özgür Kürdistan" şiarıyla yakılan Newroz ateşinin yurdun dört bir tarafında "serhıldan"larla kutlandığını belirterek, Kürt halkının 30 Mart'ta öz yönetimlerini oluşturacağı inancı ile Newrozu kutladıklarını kaydetti. Ardından konuşan Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğan, "Hepinizin Newroz bayramını kutluyorum. Bulam Belediyesi'ni kadınların ve gençlerin verdiği çalışmalar sonucu ve bugün burada Newroz alanındaki coşkunuzla kazanacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Koma Welat'ın verdiği konser ile alandaki yurttaşlar halaylar çekerek Newroz'u coşkulu bir şekilde kutladı. / anf

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER