Diyarbakır'da tarihi Newroz

Amed'de Bağlar ilçesinde NewroZ coşkuyla kutlandı.

Amed'de Bağlar ilçesinde yapılan Newroz kutlamalarına akın akın insanların gelişi devam ediyor. Şu anda alanda bir milyona yakın insan toplanırken, BDP Eşgenel Başkanı ve Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Fırat Anlı, BDP ve HDP Milletvekilleri, PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, belediye başkanları ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin eşi Hêro Talabani Newroz alanına giriş yaptı. 

Bağlar ilçesi Newroz Parkı'nda yapılan kutlamalar coşkulu bir şekilde devam ediyor. Sabah erken saatlerde alana akın eden insanların sayısı şimdiden bir milyonu aşarken, halen çevre il ve ilçelerden ve kent merkezinden Newroz alanına insanların hareketliliği sürüyor. 

Newroz alanında kutlamalar devam ederken, yöresel kıyafet giyen BDP Milletvekilleri, HDP Eşgenel Başkanları Ertuğrul Kürkçü, Sabahat Tuncel, Belediye başkanları, PYD Eşgenel Başkanı Asya Abdullah, KDP temsilcileri ve Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin eşi Hêra Talabani'nin de aralarında bulunduğu yabancı heyetler Yenişehir İlçesi'ndeki Büyükşehir Konukevi önünden araçlarla Newroz alanına hareket etti. 

Araçlar halinde Newroz alanına giren heyetler güçlükle ilerlerken, platformda hazırlanan yerlerini aldılar. Newroz kutlamalarında zaman zaman izdiham yaşanırken, halen yüzbinlerin alana gelişi devam ediyor. 
 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 21:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER