9 savaşçının kimliği açıklandı

Kobanê ve Cizîr’de DAİŞ çetelerinin kapsamlı saldırılarının kırılmasında büyük rol oynayarak yaşamını yitiren 9 YPG/YPJ savaşçısının kimliği açıklandı.

9 savaşçının kimliği açıklandı
Kobanê ve Cizîr’de DAİŞ çetelerinin kapsamlı saldırılarının kırılmasında büyük rol oynayarak yaşamını yitiren 9 YPG/YPJ savaşçısının kimliği açıklandı.


YPG Basın Merkezi tarafından resmi internet sitesinde yayınlanan bir açıklamayla, Kobanâ ve Cizîr kantonlarında DAIŞ çetelerine karşı devam eden amansız direnişte yaşamını yitiren 9 savaşçısının kimlik bilgileri açıklandı.

YPG açıklamasında şunları belirtti: “YPG/YPJ güçlerimiz, insanlık düşmanlarına karşı Kobanê ve Cizîr kantonlarında geliştirdiği direniş destanlarıyla direniş ve fedailik tarihine adını yazdırmıştır. Tüm bunlar kuşkusuz insanlık düşmanlarına karşı hiç bir tereddüt yaşamadan direnen ve kanının son damlasına kadar savaşan şehitlerimizin emekleri ve fedakarlıkları sayesinde gerçekleşmiştir.

Kobanê ve Cizîr kantonlarında artık bir efsaneye dönüşmüş olan bu direnişte 9 arkadaşımız daha büyük bir kahramanlıkla DAIŞ çetelerinin saldırılarına karşı direnerek çetelerin yüreğine korku salmış, Kobanê ve Cizîr’de çetelerin geliştirdikleri en kapsamlı saldırıları boşa çıkarmada büyük bir rol oynayarak şehadete ulaşmıştır.

YPG/YPJ güçleri olarak tüm şehit ailelerimize ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin izinde yürüyerek mücadeleyi yükselteceğimize ve şehitlerimizin intikamını alacağımıza söz veriyoruz”.

Savaşçıların kimlik bilgiler şöyle:

Qamişlo doğumlu, Ahîn Qamişlo kod adlı Canda Osman 7 Temmuz 2015’te Kobanê/Mexareteyn’de yaşamını yitirdi.

Hesekê doğumlu Amed Amudê kod adlı Fehed Omer 6 Temmuz 2015’de Silûk/El-Qenterî köyünde yaşamını yitirdi.

Qamişlo/Girbawî köyü doğumlu, Demhat Gerbawî kod adlı Masûd Mihemed 12 Mart 2015’te Til Temir/Til Nesrî’de yaşamını yitirdi.

Serêkaniyê doğumlu, Demhat Serêkaniyê kod adlı İzedîn Hemadî 6 Temmuz 2015’te Silûk/El-Qenterî köyünde yaşamını yitirdi.

Hesekê doğumlu, Esed Hesekê kod adlı Omer Sincar 7 Temmuz 2015’te Kizwan dağında yaşamını yitirdi.

Merîvan doğumlu, Hewram Koselan kod adlı Salim Edwayî Temmuz 2015’te Silûk/Şergirat köyünde yaşamını yitirdi.

Kobanê doğumlu, Ocalan Kobanê kod adlı Ocalan İsmaîl 6 Temmuz 2015’te Silûk/El-Qenterî köyünde yaşamını yitirdi.

Hesekê doğumlu, Warşîn Hogir kod adlı Ferhad Beşîr Faris 2 Temmuz 2015’te Kizwan dağında yaşamını yitirdi.

Ebû Rasên doğumlu, Zinar Zagros kod adlı Ehmed Elî 3 Temmuz 2015’te Silûk/Mişrêfa’da yaşamını yitirdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2015, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER