DAİŞ Fransa'yı tehdit etti

Suriye ve Irak’taki koalisyonun hedefindeki DAİŞ çeteleri Fransa’yı tehdit etti.

DAİŞ Fransa'yı tehdit etti
Suriye ve Irak’taki koalisyonun hedefindeki DAİŞ çeteleri Fransa’yı tehdit etti. Çetelere ait siteleri takip eden kuruluş olan SITE’den yapılan açıklamada, DAİŞ’in videolu mesajında cumhurbaşkanı Hollande ve Fransızlara ‘yenilinceye kadar savaşılacağı’ tehditi savurdukları bildirildi.


DAİŞ çeteleri tarafından internette yayınlanan bir videoda, Irak’ta intihar eylemi gerçekleştiren bir çete üyesinin tehditlerine yer veriliyor. 4 dakikayı aşkın süren videoda, Kevin Chassin adlı Fransız çete üyesinin cumhurbaşkanı François Hollande ve Fransızları tehdit ettiği görülüyor.

Videodaki kişi, Hollande’a ve ‘DAİŞ’e savaş açan tüm kişilere’ yönelik olarak “Kazanamayacağınız bir savaşa girdiğinizi bilmelisiniz” sözlerini sarfediyor. Mesajda, savaşın Fransızlar ‘yenilinceye’ kadar devam edeceği savunuluyor.

Tehdit mesajını yayınlayan DAİŞ üyesinin 2013 yılında Toulouse kentinden Suriye’ye gittiği ve geçtiğimiz Mayıs ayında Irak’ın Hadija kentinde bir bombalı saldırı sonrasında öldürüldüğü bildiriliyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2015, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER