İstanbul, Karadeniz'e destek verdi

İstanbul'dan Karadeniz'de yapılmak istenen Yeşil Yol’a direnenlere destek geldi.

İstanbul, Karadeniz'e destek verdi

Karadeniz Bölgesi’nde 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi’ne karşı, bölgedeki nöbet devam ederken, İstanbul’da Fırtına İnisiyatifi’nin çağrısıyla bir araya gelen yurttaşlar direnişe destek verdi.

Tünel’den Galatasaray Lisesi önüne yürüyen yurttaşlar, “Ormanıma, suyuma yaylama dokunma”, “Susma haykır, yeşil yola hayır” sloganları attı.

Galatasaray Lisesi önünde yapılan basın açıklamasında, “Karadeniz yaylalarını ranta, imara ve talana açacak olan bu projeyi istemiyoruz” denildi.

‘Yaylalar dinlenme tesislerine dönecek’

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Yapılması planlanan 2600 kilometrelik bu yol ile dede yadigarı, tabiat emaneti ve bin yıllık toplumsal tarihin işlendiği taşlarımız, toprağımız, dağlarımız, kültürümüz herhangi teknik, bilimsel veya ekolojik denge hesaba katılmadan bir dozer ile yerle bir edilmek istenmektedir. Yapılması planlanan bu yol ile yaylalar otoban kenarlarındaki dinlenme tesislerine benzeyecek. Hayvancılık son bulacak, kapıların kilitlenmediği yayla hayatında huzur ve güvenlik bozulacaktır. Fırtına vadisi doğal sit alanı ve Milli Park’tır. ‘Ben yaptım, ben karar verdim’ anlayışı ile bizlerin iradesi hiçe sayılmaktadır. Çalışmaların derhal durdurulmasını istiyoruz. Fırtınanın çocukları olarak bizler bu yolu yaptırmayacağız. Yol yeşilken geri dönün.”

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2015, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER