Öcalan'a uygulanan tecrit Şemdinli'de protesto edildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde HDP ve DBP Şemdinli İlçe Örgütleri öncülüğünde, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecrit basın açıklaması ve oturma eylemiyle protesto edildi.

Öcalan'a uygulanan tecrit Şemdinli'de protesto edildi

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

İlçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında Şemdinli Belediye Eşbaşkanı Seferi Yılmaz, HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, DBP ve HDP yöneticileri, STK temsilcileri , meclis üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi HDP ilçe örgütü binası önünde bir araya gelerek basın açıklamasına katıldı. Basın açıklaması kitle adına DBP Şemdinli İlçe Eşbaşkanı Davut Evin tarafından okundu.

'DAİŞ barbarlığına karşı direnen  tek insan topluluğu Kürtlerdir'

DBP ilçe Eşbaşkanı Davut Evin açıklamasında, "bilindiği gibi Kürdistan ve Türkiye önemli ve hassas bir süreçten geçmektedir. Ortadoğudaki son gelişmeler, bu süreci daha da  hassas hale getirmektedir. Ortadoğuda ortaya çıkmış ve tüm insanlık değerlerine savaş açan barbarlar topluluğu DAİŞ Kürdistanın güneyinde ve batısında Kürtlere vahşice saldırmaktadır. Bu barbarlara karşı direnen  tek insan topluluğu Kürtlerdir. Kürtler kendi haklarını korumak, insanlık onuruna sahip çıkmak için büyük bir direniş ve mücadele sergilemektedir" dedi.

'Öcalan Kürt halkının lideri, Kürt özgürlük hareketinin bütün bileşenlerinin ortak sözcüsü ve temsilcisidir'

Evin açıklamasının devamında, "coğrafyamızı ilgilendiren bu gelişmelere Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan oldukça hassas ve bilinçli bir şekilde yaklaşmış, bilindiği üzere Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan 27 Temmuz 2011 buyana avukatları ile görüştürülmüyor. 5 Nisan 2015’ten buyana müzakere heyeti ile de görüştürülmemektedir. Öcalan üzerinde büyük ve kabul edilemez bir tecrit uygulanmaktadır. Sayın Öcalan’ın son dönemde yaşanan gelişmeler hakkında fikrini açıklayamaması, çözüm süreci masasının etrafını boş bırakmaktan daha çok tehlikelidir. Öcalanın koşulları Kürt halkının sinir katsayısını belirleyen temel etkendir. Sayın Abdullah Öcalan Kürt halkının lideri, Kürt özgürlük hareketinin bütün bileşenlerinin ortak sözcüsü ve temsilcisidir" dedi.

calan üzerindeki tecrit hemen kaldırılmalı'

Batıda yaşayan her kesin savaşsız, cenazesiz bir dönemde olmasının nedeni de Öcalan’ın barışçıl siyasetidir. Bir barış ikliminden geçtik ise son iki yıldır Kürt sorunu birçok yönü ile tartışılabildi ise bu Abdullah Öcalanın yeni çizgisini hayata geçirmekte kararlı duran iradesidir. Şimdi borcunuzu ödeme zamanıdır. Öcalan üzerindeki tecrit hemen kaldırılmalı. Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan üzerindeki tüm baskıları ve tecridi şiddetle kınıyoruz. Öcalan, müzakere heyeti ile bir an önce görüşülmeli ve barış görüşmelerine kaldığı yerden devam etmelidir. Ayrıca Kürt halkının barışa olan inancını kırmaya yönelik olarak değerlendirdiğimiz tutuklama furyasına bir an evvel son verilmeli ve yakalanan parti çalışanlarımız derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

IŞİD çetelerinin Şemdinli’ye sızdığı ve bayrama yakın günlerde kanlı eylem yapacakları iddialarının asılsız olduğunu söyleyen DBP Şemdinli İlçe Eşbaşkanı ilçe halkının bu söylemlere itibar etmemelerini kaydetti.

Kitle daha sonra sessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2015, 23:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER