ABD: Türkiye Gülen'in iadesi için iddialar değil, kanıt göndermeli

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Fethullah Gülen’in iade edilmesinin istenmesiyle ilgili “Türkiye (Fethullah) Gülen’in iadesi için iddialar değil kanıt göndermeli” dedi.

ABD: Türkiye Gülen'in iadesi için iddialar değil, kanıt göndermeli

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Brüksel’deki temasları sırasında Avrupa Birliği Dış Politika Temsilcisi Federica Mogherini ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Kerry Türkiye’de darbe girişimin ardından AK Parti’nin Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin talebi hakkında açıklama yaptı.

Brüksel’de açıklama yapan Kerry, iade talepleri konusunda ABD’nin “resmi bir prosedürü” olduğunu belirterek, “Türkiye (Fethullah) Gülen’in iadesi için iddialar değil kanıt göndermeli” dedi.

“Türk hükümetine sükûneti koruması, hukukun üstünlüğünü muhafaza etmesi ve kurumlara saygı duyması şeklinde kuvvetli çağrıda bulunuyoruz… Darbe girişiminde bulunanların adalet önüne çıkarılmasını destekliyoruz…

“Türkiye’ye darbe girişiminden sonra düzenin sağlanması için çok ileri gitmemesi uyarısında bulunuyoruz… Demokrasi NATO’nun bir gereksinimidir, Türkiye’de olanlar dikkatle değerlendirilecek… Türkiye (Fethullah) Gülen’in iadesi için iddialar değil kanıt göndermeli.”

Erdoğan: Teslim edin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan darbe girişiminin ardından dün yaptığı konuşmada, Gülen’in iadesi talebini tekrar etmişti.

“Şimdi Amerika’ya sesleniyorum: Sayın Başkan’a sesleniyorum. Sayın Başkan, sizin kendinize bunu söyledim. Pensilvanya’daki dört yüz dönüm arazinin içindeki bu zatı ya deport edin ya da bize verin demiştim.

“İhanet içerisinde olduğunu sizlere söyledim ama dinletemedim. Şimdi buyrun, bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum. Pensilvanya’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin.”

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER