ABD vize engelini kaldırdı

ABD, Türkiye vatandaşlarına yönelik vize sınırlamasını kaldırdı. Ankara Büyükelçiliği de yaptığı açıklamayla krizin tamamen çözüldüğünü açıkladı.

ABD vize engelini kaldırdı
ABD Büyükelçiliği, “Türkiye güvencesine bağlı kalmıştır” diyerek vize sınırlamasını tamamen kaldırdığını açıkladı. ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan Mehmet Topuz'un, 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tutulan Fethullah Gülen'le bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklanmasının ardından ABD ve Türkiye arasında başlayan vize krizinde sona gelindi. Türkiye'nin yerel çalışanların gözaltına alınması halinde Amerikan hükümetini önceden bilgilendireceği garantisi verdiğini kaydeden ABD Büyükelçiliği, randevu kısıtlamasını kaldırdı.

ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, “Ekim ayından bu yana Türk hükümeti, Türkiye misyonumuzdaki yerel çalışanlara yönelik başka bir soruşturma bulunmadığı, Büyükelçilik ve Konsolosluklarımızdaki yerel çalışanlarımızın, Türk yetkililerle iletişim de dahil olmak üzere resmi görevlerini yerine getirdikleri için gözaltına alınmayacağı veya tutuklanmayacağına dair üst düzeyde sağladığı güvenceye bağlı kalmıştır. Ayrıca Türk hükümeti ileride yerel çalışanlarımızdan birini gözaltına almak ya da tutuklamak istediğinde Türk makamlarının Amerikan hükümetini önceden bilgilendireceğini de kaydetmiştir” dendi. 
Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2017, 20:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER