Gül'den KHK açıklaması: Görüşlerimi paylaşırım

Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den KHK tartışmasında yeni açıklama geldi: Bunu oraya buraya çekmenin manası yok.

Gül'den KHK açıklaması: Görüşlerimi paylaşırım
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bir Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. Aslında o kararnameyi ben sahiplendim. Doğru amaçla ve iyi niyetle yapılmış olan bir kararname yalnız orada bir boşluk görüyorum” dedi.


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Maslak’taki İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde yer alan Fatih Ormanı Camii’nde Cuma namazını kıldı. Gül, cuma namazının ardından camiden ayrılırken açıklamalarda bulundu. Abdullah Gül, kendisini bekleyen basın mensuplarına, “Ben siz sormadan ne söyleyeceğinizi biliyorum, onun için söyleyeyim” diyerek Twitter üzerinden yaptığı KHK açıklamasının eleştirilmesiyle ilgili konuştu.

‘ASLINDA BEN O KARARNAMEYİ SAHİPLENDİM’

“Çok tartışıldı gördüğüm kadarıyla” diyen Abdullah Gül, “Bir Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. Aslında o kararnameyi ben sahiplendim. Doğru amaçla ve iyi niyetle yapılmış olan bir kararname yalnız orada bir boşluk görüyorum. Tereddüdüm şu; ileride durumdan vazife çıkartacak bazıları, hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilirler. Onun için ufak bir düzeltme ile bunun önüne geçilebilir diye düşündüm. Bir çok saygı duyduğumuz hukukçu da bu şekilde açıklamalarda bulundular. Bunu oraya buraya çekmenin bir anlamı yok açıkçası. Ben hayatımı millet ve devlete hizmet ederek geçirmiş eski bir cumhurbaşkanıyım. Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak da tabi ki bir sorumluluk benim için. Bunun arkasında her hangi bir mesele aramanın da anlamı olmadığı kanaatindeyim” dedi.

Yeni yıl açıklaması da yapan Gül,  “Bu vesileyle yeni yılın hem memleketimize hem de bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederim” diye konuştu. Gül açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularına yanıt vermeyerek camiden ayrıldı.

NE OLMUŞTU?

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘cezasızlık’ getiren 696 sayılı KHK’yi ilgili Twitter’dan eleştirmiş ve düzeltilmesi gerektiğini söyleyerek, “696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir. İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum” demişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sivillere yargı dokunulmazlığı getiren KHK ile ilgili itirazı için, “Muğlaklıktan bahsetmesi üzücü, neye dayanarak böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz” tepkisini göstermişti. Erdoğan, “Düzenleme son derece açıktır, kararlılıkla ve aynen devamından yanayız” diye konuşmuştu. (İSTANBUL/DHA)

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2017, 22:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER