Abdullah Gül: Arkadaşlarla polemiğe girmek istemiyorum

Abdullah Gül, AK Parti'den kendisine yönelik tepkilerle ilgili olarak, "Polemiğe girmek istemiyorum" dedi. "Gazeteciler tutuksuz yargılanmalı" diyen Gül, OHAL için, "İnşallah son kez uzatılır" ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül: Arkadaşlarla polemiğe girmek istemiyorum
Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “OHAL’in son kez uzatılacağı kaanatinde olduğunu” söyledi. “Terör ve darbe ile mücadele eden vatandaşlara cezasızlık” getiren KHK ile ilgili eleştirisinin ardından AK Parti yönetimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la arasında yaşanan gerilime ilişkin daha fazla yorum yapmayacağını belirten Gül, gazetecilerin tutuklu yargılanmasına da her zaman karşı olduğunu söyledi.


Gül’ün açıklamaları şöyle:

AK PARTİ’DEN YAPILAN KENDİSİYLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR: Polemiğe girmek istemiyorum arkadaşlarla.

GAZETECİLER TUTUKSUZ YARGILANMALI: Gazetecilerin yargılanmasının tutuksuz olmasının doğru olduğu kanaatimi her zaman söyledim.

OHAL SON KEZ UZAR KANAATİNDEYİM: OHAL’in son defa Meclis’e sevk edildiği kanaatindeyim. İnşallah son kez uzatılır. Tekrar reformcu bir Türkiye olduğunu göstermesi, ekonomi, dış ilişkiler itibariyle çok doğru olacağına inanıyorum. Çok olağanüstü bir dönem yaşadı Türkiye, kontrol altına almak için gerekliydi ama artık her şeyin normalleştirilmesi Türkiye için çok büyük iyilik olur.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2018, 20:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER