AFAD: Maraş merkezli depremlerde ölü sayısı 47 bin 975'e yükseldi

AFAD, Maraş merkezli depremlerde vefat edenlerin sayısının 47 bin 975'e çıktığını duyurdu.

AFAD: Maraş merkezli depremlerde ölü sayısı 47 bin 975'e yükseldi

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Maraş merkezli depremlerde 47 bin 975 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün ölü sayısının 47 bin 932 olduğunu duyurmuştu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Maraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Sezer, "Maalesef depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve yabancı uyrukluların, Suriyeli kardeşlerimizin yoğunlukta olduğu insanlarımızın sayısında artışlar var. 47 bin 975 şu an itibariyle ölüm var. Bunlardan 6 bin 278'i başta Suriyeli kardeşlerimiz olmak üzere yabancı uyruklu afetzedelerden oluşmaktadır" dedi.

'300'Ü YABANCI 3 BİN 954 ARAMA KURTARMA PERSONELİ GÖREV YAPIYOR'

Bölgede 3 bin 954 arama kurtarma personelinin görev yaptığını aktaran Sezer, "Bölgede 35 bin 250 arama kurtarma personeli aktif olarak çalışmaktaydı. Şu anda da 3 bin 954 arama kurtarma personelimiz hem enkaz çalışmalarına refakat etmekte hem de insani yardım çalışmalarına katılmaktalar. Bölgede malumunuz sık sık artçı depremler olmakta. Burada da bir hazır kuvvet olarak arama kurtarma personellerini tutuyoruz. Halen yabancı ülkelerden gelen 300 kadar arama kurtarma personeli de bölgede bulunuyor" diye konuştu.

'ÇADIR, KONTEYNER VE MİSAFİRHANELERDE 1 MİLYON 800 BİN CİVARINDA KİŞİ KALIYOR'

Çadır talebinde düşüş olmadığını belirten Sezer, şöyle devam etti:

"Çadır talebinde henüz istediğimiz bir düşüş söz konusu değil. Bunda iki konu etkili. Birincisi artçı sarsıntıların devam etmesi. Diğeri de artık deprem bölgesinden giden afetzedelerimiz bir vesileyle geri dönmeye başladılar. Belki bunu buradan dile getirmekte fayda var. Dünya çadır stokunun büyük bir bölümünü Türkiye'ye aktarıyoruz. Her gün 6 uçak yurt dışından buraya çadır taşıyor. Aynı zamanda ülkemizde de üretim kapasitesini en son seviyede kullanıyoruz. Onları da deprem bölgelerine sürekli iletiyoruz. Şu an itibariyle 414 bin 323 çadır kurulmuş durumda bölgede. Her gün yaklaşık 10 bin civarında çadırı bölgeye göndermeye ve kurmaya çalışıyoruz. 332 tane de çadır kentimiz var. Bunda da altyapı çalışmaları, sağlık ve sosyal imkanlarla birlikte eğitimle beraber bütün bakanlıklarımız, kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Çadırdaki hedefimiz 700 bin civarında. Bölgede çadırlarda, konteyner kentlerde ve misafirhanelerde kalan vatandaşlarımızın sayısı da 1 milyon 800 bin civarında." / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER