Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk hakkında karar çıktı

Diyarbakır’da 2010 ve 2011 yıllarında Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un katıldıkları etkinlikler nedeniyle haklarında açılan davada kovuşturmanın ertelenmesi kararlaştırıldı.

Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk hakkında karar çıktı

2010 ve 2011 yıllarında Diyarbakır’da katıldıkları etkinliklerden dolayı dönemin Mardin bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk haklarında açılan davada kovuşturmanın ertelenmesi kararlaştırıldı verildi. Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Türk ve Tuğluk katılmadı.

Savcı mütalaasında, Tuğluk hakkında “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 3713 sayılı yasanın 7. maddesi gereğince ceza verilmesine yer olmadığına ve 5 ayrı etkinlikte “terör örgütü propagandası” yapmak suçundan da 6352 sayılı yasa uyarınca kovuşturmanın ertelenmesine karar verilmesi yönünde görüşünü bildirdi.

Savcı, Türk hakkında ise bir etkinlikte “terör örgütü propagandası” yapmak suçundan aynı gerekçelerle kovuşturmanın ertelenmesini istedi.

Mahkeme ayrıca erteleme kararının verildiği tarihten itibaren 3 yıl içerisinde yeni bir suç işlenmemesi halinde davalara düşme kararı verilmesini, aynı yasanın kapsamına giren suçun işlenmesi halinde ise ertelenen kovuşturmaya devam edilmesini de kararlaştırdı.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER