AK Parti'de seçimle gelen anketle gitmiş!

AK Parti merkez yönetimi hem yerel hem de genel seçimlerle ilgili anketler yaptırdı. Kulislere sızan haberlere göre, seçimle gelen belediye başkanlarından bazılarının anket sonucuna göre istifası istendi.

AK Parti'de seçimle gelen anketle gitmiş!
AK Parti’de 2019 seçimlerine ilişkin hazırlıklar sürüyor. Bu çalışmaların başında da anketler geliyor. Seçimle gelen belediye başkanlarını istifaya götüren süreçte de, anketlerin etkili olduğu belirtiliyor.

Milliyet’ten Şebnem Hoşgör’ün kulis haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı belediye başkanlarını değiştirme kararında, bu anket sonuçlarını baz aldı.

Bir önceki yerel seçimlere göre bu etkinin -10 puanlık bir tabloyu ortaya koyabileceği değerlendirmeleri yapılırken, başkanların şahsi oy potansiyeli ile parti oy potansiyeli arasında yüzde 10’luk bir sınır koyulduğu öne sürüldü.

‘KARARSIZ ORANI ETKİLİ’

Sözkonusu anketlerde, AK Parti kurmaylarını asıl düşündüren nokta ise, kararsızların oranının yüzde 30’larda çıkması oldu.

Milliyet’e konuşan ve ‘AK Partili bir kurmay’ olarak tarif edilen yetkili, şu değerlendirmeyi yaptı: “Yüzde 30’luk kararsız oranı, büyük bir seçmen kitlesinin sandığa gitmeme eğiliminde olduğunu ya da mevcut partilere mesafeli durduğunu gösterir. Bu da siyasette yeni oluşumları cesaretlendirici bir tablodur. Bizim partimizin kuruluş sürecinde de, kamuoyu anketlerinde de benzer şekilde kararsızların yüksekliği dikkat çekiyordu.”

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan‘ın haberine göre ise partinin genel oy oranı kararsızlar dağıtılmadan yüzde 34 seviyelerinde çıktı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2017, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER