AK Partili Şahin: İdam konusu çok hassas

AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Şahin, “idam” konusuyla ilgili konuştu, konunun hassasiyetine dikkat çekti. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ örneğini veren Şahin, “Eğer idam cezası olsaydı birçok komutan idama mahkum edilmiş olacaktı” dedi.

AK Partili Şahin: İdam konusu çok hassas
AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, darbe girişiminin ardından yeniden tartışma konusu olan idam konusuna ilişkin açıklamada bulundu.


Karabük’teki ‘Demokrasi Nöbeti’nde konuşan Şahin, meydandan yükselen “idam” sloganları üzerine, bu konunun çok hassas olduğunu ifade ederek şu örneği verdi: “Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Paşa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Eğer yasalarımızda idam cezası olsaydı birçok komutan idama mahkum edilmiş olacaktı.”

AK Partili Mehmet Ali Şahin’in konuşması şöyle:

“Eğer bir kişiyi idam ederseniz bir defa ölür. Eğer ona ciddi bir ceza verirseniz her gün öldürürsünüz. Ben hukukçuyum. Bu konuda söyleyeceğim çok şey vardır. Ergenekon’du, Balyoz’du bir takım davalar oldu. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Paşa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Eğer yasalarımızda idam cezası olsaydı birçok komutan idama mahkum edilmiş olacaktı.

“Paralel yapının bir girişimi sonucunda bu davaların açıldığına dair bir kanaat var değil mi şimdi? Diyelim ki idam cezası olduğu için bunlardan birkaç tanesini asmış olsaydık. Sonra dosyalar tekrar açıldığında ‘Yanlışlık olmuş’ deseydik, astığımız insanları tekrar geri getirebilir miydik? O nedenle idam konusu çok hassas bir konudur. O bakımdan duygusal olarak söylüyoruz bunları. Meclis’e geldiğinde tabii ki bunları konuşacağız, tartışacağız.

“Meclis’ten çıkabilir. Ben sizin vekilinizim. Sizin bu konudaki tepkiniz, duygunuz, düşünceniz beni tabii ki bağlar, ilgilendirir. Oy kullanmaya geldiğimde anayasa değişikliğinde nasıl hareket edeceğimi, sizin benden beklediğinizi düşünerek neticelendirir, oyumu o şekilde veririm.”

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2016, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER